Zapekané cestoviny

Autor receptu: mmiro

Jednoduché a chutné zapekané cestoviny

Suroviny

Postup

  1. Na oleji speniť cibuľu a klobásu. Nechať smažiť kým začne chytať cibuľa tmavšiu farbu. Pridať maso. Smažiť pár minút.
  2. Pridať rajčiny z konzervy a dusiť zakrité 30 min.
  3. Keď už je maso skoro hové pridať hrach. Nechať 10 min na ohni. Odstaviť.
  4. Uvariť cesrtoviny podľa návodu.
  5. Zatiaľ uvariť klasický bešamel: v hrnci rozpustiť 1/4 masla (63g) pridať 1 lyžicu múky nechať chvilku smažiť za stáleho miešania prilievať mlieko variť cca 15 min, alebo kým nadobudne žiadanú konzistenciu nakoniec trochu posoliť
  6. Nasypať polovicu cestovín na vymastený hlbší plech.
  7. Rozložiť rovnomerne masovú omáčku.
  8. Pridať ďaľšiu vrstvu cestovín.
  9. Všetko zaliať rovnomerne bešamelom.
  10. Nechať zapiecť 20 minút na 180°C. Vybrať a posypať strúhaným syrom.
  11. Nechať ešte 10-15 minút v rúre na 200-220°C