« Naspäť na tento recept

Zapekaná kyslá kapusta (fotorecept) verzia na vytlačenie

Táto kapusta je vhodná ako samostatné jedlo, ale aj ako príloha.

Autor receptu: kvakac

Postup receptu

Zvýšila mi šunka aj syr, tak som to takto zapiekol. Ku zemiakom to bolo veru dobré. Z kapusty vytlačíme vodu. Šunku pokrájame na malé kocky. Fazuľu dáme aj s omáčkou a ešte pridáme trochu čili omáčky. Všetko to spolu premiešame so syrom aj vajcami. Kto chce osolí, ale podľa mňa netreba. Ja som nesolil a bolo to dosť slané.
Zapekaná kyslá kapusta (fotorecept) - obrázok 1

Natiahneme to na plech, ktorý sme vystlali papierom na pečenie a potreli maslom. Rúru vopred nahrejeme na 200 °C a pečieme asi 20 minút.
Zapekaná kyslá kapusta (fotorecept) - obrázok 2

Pekne sa nám to zapečie. Necháme to trochu vychladnúť a môžeme podávať. Vonia a chutí to ohromné.
Zapekaná kyslá kapusta (fotorecept) - obrázok 3

Môžeme to podávať ako samostatné jedlo, alebo spolu so zemiakmi čí k nejakému mäsu.
Zapekaná kyslá kapusta (fotorecept) - obrázok 4

Suroviny




6
porcií
5
minút
príprava
20
minút
na 200 °C




Ďalšie recepty na Varecha.sk »

TOPlist