Bezlepkový tvarohový dezert
Bezlepkový tvarohový dezert

Zapečený tvarohový dezert bez lepku s mandarínkami

novalim - fotkanovalim, 4. februára 2019. Komerčný recept.
Zapečený tvarohový dezert bez lepku s mandarínkami
Foto: novalim

Ak čakáte návštevu a zrazu zistíte, že sú medzi nimi bezlepkáči, nebojte sa. Máme pre vás jednoduchý recept z bezlepkovej krupice, ktorý máte raz Zobraziť celý popisAk čakáte návštevu a zrazu zistíte, že sú medzi nimi bezlepkáči, nebojte sa. Máme pre vás jednoduchý recept z bezlepkovej krupice, ktorý máte raz dva hotový. Nielen že dobre chutí, naservírovaný v mini porciách aj nádherne vyzerá. Ak chcete byť hostiteľkou na úrovni, tento recept si poznačte.

7
porcií
20 minút
príprava
25 minút
na 180 °C

Suroviny

250 g
250 g
150 g
60 g
3 kopcové PL
2 ČL
3 ks
2 PL (alebo cukor z kokosových kvetov)
1 PL
0,5 PL
1 štipka
z 1/2 citróna
1 trocha
4 ks
Na vymastenie misiek:
trochu
Na vysypanie misiek:




Postup

  1. 1

    Obidva tvarohy mixérom vymiešame spolu so smotanou. Žĺtky oddelíme od bielkov a vymiešame ich spolu s cukrom, vanilínovým cukrom a zmäknutým maslom. Primiešame tvarohovú hmotu tak, aby sme mali vláčny, hustý krém. Pridáme citrónovú šťavu a postrúhanú kôru. Krupicu premiešame s práškom do pečiva a postupne ju zamiešavame do krému. Ochutíme mletou škoricou a badiánom.

  2. 2

    Z bielkov si vyšľaháme sneh, ktorý nakoniec opatrne vmiešame do zmesi.

  3. 3

    Zapekacie misky s priemerom približne 7 cm vymažeme maslom a vysypeme cukrom.

  4. 4

    Cesto nalejeme do misiek do troch štvrtín a na vrch poukladáme mesiačiky mandariniek. Môžeme ich jemne vtlačiť do cesta.

  5. 5

    Misky poukladáme na plech a pečieme v rúre na 180 °C cca 25 minút, kým sa na povrchu urobí jemná zlatistá kôrka. Dezert posypeme škoricou a podávame vlažný.

Diskusia k receptu

evanaaa
Toto sa mi to páči, iste chutné aj s obyčajnou múkou, či so špaldovou.....