Zapečený baklažán s mozzarellou

Autor receptu: evas13

Mala prísť sestra a vždy jej pripravím niečo čo doma nerobieva a čo môže jesť. Manžel nakoľko je mäsový, moc sa mu to nepáčilo, ale pri konci obeda skonštatoval, že mu vôbec v tom nechýba mäso.

4
porcie
30-40 minút
príprava
15 minút
na 180 °C

Postup

  1. Najprv si nakrájame baklažán pozdĺžne na 6-8 ks, osolíme a necháme 2-3 hod. postáť. V originál recepte sa baklažán hneď nakrájal a vyprážal, ale nakoľko mne sa to vtedy zdalo horké, tak som začala takto, osolené a postáte.
  2. V panvici zohrejeme olej pridáme prelisovaný cesnak, na jemno nakrájanú cibuľu a na malé kocky nakrájaný zeler. Opražíme a keď je zelenina mäkká primiešame rajčiny z konzervy. Osolíme, okoreníme podľa chuti a pod pokrievkou dusíme 20 min.
  3. Rúru zahrejeme na 180°C, baklažány osušíme, obalíme v múke a vo vajciach rozšľahaných so soľou a korením, vypražíme a potom uložíme na papier(servítku), aby nám stiahol prebytočný tuk.
  4. Na dno plechu(zapekacej misy) dáme polovičku omáčky, uložíme naň vypražený baklažán, posypeme polovičkou parmezánu, polovicu z množstva mozarely,nakrájanej na plátky, bazalku, dáme na vrch zvyšok omáčky, poukladáme zvyšnú mozarelu posypeme bazalkou a parmezánom. Zapekáme 15 min. pokiaľ sa syr neroztopí. Podávame s listovým šalátom.