Zapečené smotanové zemiaky s cibuľou

Autor receptu: podravka

Komerčný recept<br /> Zemiaky pokryté syrom cottage cheese a smotanou, zapečené v rúre, naplnia vašu kuchyňu nezameniteľnou vôňou a potešia vaše chuťové poháriky perfektnou kombináciou chrumkavého a krémového.

6
porcií
50 minút
príprava
40 minút
na 220 °C

Suroviny

Postup

  1. Zemiaky a cibuľu nakrájame na tenké kolieska.
  2. Zemiaky a cibuľu vložíme do zapekacej misy potretej olejom a vystlatej papierom na pečenie. Posypeme korením na pečené zemiaky a zamiešame.
  3. Pečieme v rúre vyhriatej na 220 °C približne 25 minút.
  4. Cottage cheese zmiešame so smotanou a osolíme podľa chuti.
  5. Po 25 minútach vyberieme zemiaky z rúry a lyžicou na ne natrieme zmes z cottage cheesu a smotany. Vložíme späť do rúry a pečieme ešte ďalších 15 minút.
  6. Podávame teplé s miešaným šalátom s dressingom z tekvicového oleja a citrónovej šťavy.