Zapečené smotanové zemiaky s cibuľou
Autor receptu: podravka
Komerčný recept<br />
Zemiaky pokryté syrom cottage cheese a smotanou, zapečené v rúre, naplnia vašu kuchyňu nezameniteľnou vôňou
a potešia vaše chuťové poháriky perfektnou kombináciou chrumkavého a krémového.
6 porcií |
50 minút príprava |
40 minút na 220 °C |
Postup
- Zemiaky a cibuľu nakrájame na tenké kolieska.
- Zemiaky a cibuľu vložíme do zapekacej misy potretej olejom a vystlatej papierom na pečenie. Posypeme korením na pečené zemiaky a zamiešame.
- Pečieme v rúre vyhriatej na 220 °C približne 25 minút.
- Cottage cheese zmiešame so smotanou a osolíme podľa chuti.
- Po 25 minútach vyberieme zemiaky z rúry a lyžicou na ne natrieme zmes z cottage cheesu a smotany. Vložíme späť do rúry a pečieme ešte ďalších 15 minút.
- Podávame teplé s miešaným šalátom s dressingom z tekvicového oleja a citrónovej šťavy.