Zapečené ovocie
Zapečené ovocie

Zapečené ovocie pod snehovou krustou

Kulinární studio MAFRA
mesačník Varecha, 27. augusta 2022
Zapečené ovocie pod snehovou krustou
Foto: Kulinární studio MAFRA

Tento dezert si vychutnáte horúci aj studený, neodolateľnú vôňu mu dodá štipka škorice alebo mletého kardamómu.

6
porcií
10 minút
príprava
30 minút
na 150 °C

Suroviny

600 g (jahody, černice, maliny, čučoriedky, ríbezle)
100 g
4 ks
100 g
2 PL
50 g mleté




Postup

  1. 1

    Ovocie zmiešame s práškovým cukrom a vložíme do zapekacej misy alebo ho rozdelíme do malých zapekacích misiek. Rúru vyhrejeme na 150 °C.

  2. 2

    Bielky vyšľaháme s krupicovým cukrom dotuha. Do snehu postupne zašľaháme zemiakový škrob. Nakoniec opatrne vmiešame mleté mandle.

  3. 3

    Sneh navrstvíme na ovocie. Vložíme do vyhriatej rúry a pečieme asi 30 minút. Sneh bude zlatistý a chrumkavý.

Diskusia k receptu

cesminaz
Čakala som že ten škrob pôjde k ovociu, aby tá šťava čo vypustia nebola ako voda, aby trošku zhustla a zjemnela. Prekvapilo ma, že ide do snehu. Ale recept sa mi velmi páči, raz vyskúšam, vdaka🙂
kucharka
@cesminaz (1.9.2022 22:57)
Škrob ( trošku ) sa bežne dáva do "merengue", hlavne v lete keď je teplo a to viacmenej z toho istého dôvodu ako do ovocia : aby vsiakol prebytočnú tekutinu a nebolo to mokré.
Keď sa dá viac škrobu "merengue" je potom v strede akoby žuvačkové. Záleží od receptu, niekedy je to cielené.
Ja dávam do merengue/Pavlovky aj škrob aj ocot. Z octu je povrch chrumkavý a zo škrobu vnútri vláčny.





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia