Zapečené ovocie pod snehovou krustou
Kulinární studio MAFRA
mesačník Varecha, 27. augusta 2022
mesačník Varecha, 27. augusta 2022
Foto: Kulinární studio MAFRA
Tento dezert si vychutnáte horúci aj studený, neodolateľnú vôňu mu dodá štipka škorice alebo mletého kardamómu.
6
porcií
porcií
10 minút
príprava
príprava
30 minút
na 150 °C
na 150 °C
Postup
-
1
Ovocie zmiešame s práškovým cukrom a vložíme do zapekacej misy alebo ho rozdelíme do malých zapekacích misiek. Rúru vyhrejeme na 150 °C.
- 2
Bielky vyšľaháme s krupicovým cukrom dotuha. Do snehu postupne zašľaháme zemiakový škrob. Nakoniec opatrne vmiešame mleté mandle.
- 3
Sneh navrstvíme na ovocie. Vložíme do vyhriatej rúry a pečieme asi 30 minút. Sneh bude zlatistý a chrumkavý.
Tiež ovocie:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Škrob ( trošku ) sa bežne dáva do "merengue", hlavne v lete keď je teplo a to viacmenej z toho istého dôvodu ako do ovocia : aby vsiakol prebytočnú tekutinu a nebolo to mokré.
Keď sa dá viac škrobu "merengue" je potom v strede akoby žuvačkové. Záleží od receptu, niekedy je to cielené.
Ja dávam do merengue/Pavlovky aj škrob aj ocot. Z octu je povrch chrumkavý a zo škrobu vnútri vláčny.