Zapečené ovocie

Zapečené ovocie pod snehovou krustou

Autor receptu: redakcia

Tento dezert si vychutnáte horúci aj studený, neodolateľnú vôňu mu dodá štipka škorice alebo mletého kardamómu.

6
porcií
10 minút
príprava
30 minút
na 150 °C

Suroviny

Postup

  1. Ovocie zmiešame s práškovým cukrom a vložíme do zapekacej misy alebo ho rozdelíme do malých zapekacích misiek. Rúru vyhrejeme na 150 °C.
  2. Bielky vyšľaháme s krupicovým cukrom dotuha. Do snehu postupne zašľaháme zemiakový škrob. Nakoniec opatrne vmiešame mleté mandle.
  3. Sneh navrstvíme na ovocie. Vložíme do vyhriatej rúry a pečieme asi 30 minút. Sneh bude zlatistý a chrumkavý.