Zapečené kura s cestovinami

Autor receptu: jokin

Tento recept som vyženil. Jeho autorkou je pravdepodobne manželkyna mamina. S času na čas, aby sme prehodili chuť ho využijeme a kuriatko si takto pripravíme. Nám chutí tak ho zverejňujem možno Vám príde vhod.

Suroviny

Postup

  1. Do dvoch deci vody si dáme variť sušené huby.
  2. Na panvici si na polovici oleja sprudka opečiem kura aby sa zatiahlo.
  3. Keď máme kuriatko osmahnuté, preložíme ho na plech, podlejeme ho a dáme piecť do trúby. Kura neprikrývame a počas pečenia obraciame, aby bolo zapečené zo všetkých strán.
  4. Očistíme a ošúpeme šampiňóny.
  5. Šampiňóny si nakrájame a dáme na panvicu kde sme si opekali kuriatko. Opekáme ich kým nemajú peknú zlatavú farbu.
  6. Medzi časom si dáme variť do slanej vody vretená. Kto má radšej kolienka tak kolienka. Keď máme vretená uvarené tak si ich zlejeme z vody. Pridáme k nim uvarené sušené huby,aj s vodou v ktorej sa varili, aj osmažené šampiňóny, soľ, korenie a dobre premiešame. Ja najskôr s tou vodou opláchnem panvicu, kde sme piekli šampiňóny, aby nič dobré neprišlo na zmar.
  7. Keď už máme kua pekne zapečené z o všetkých strán asi takto,
  8. môžeme ho zasypať kolienkovou zmesou.
  9. Kolienka pekne rozhrnieme po celom plechu a dáme tak na desať minút zapiecť.
  10. Keď už máme kolienka zapečené, tak ich po povrchu potrieme maslom. Nezapekajte moc dlho, aby ste nemali moc tvrdé kolienka.
  11. A už si zaželáme iba dobrú chuť a pustíme sa do hodovania. Ja si dávam k tomuto jedlu ako prílohu svoje pikantné uhorkové rezy. Dobrú chuť.