Zapečené gnocchi s paradajkami a syrom

Autor receptu: martinis

Jednoduché zemiakové gnocchi zapečené s paradajkami, bazalkou a strúhaným tvrdým syrom.

1
porcia
30 minút
príprava
15 minút
na 200 °C

Postup

  1. Mám veľmi rád tieto "nočky" len tak, s paradajkovou omáčkou a bazalkou. Uvažoval som, že by nebolo zlé zaexperimentovať a skúsiť ich zapiecť so syrom - koniec koncov, tu nebolo čo pokaziť. A nesklamali - ak máte radi stredomorskú kuchyňu, takýto obed by mohol byť podľa vášho gusta ;-)
  2. Základom sú samozrejme gnocchi. V osolenej vode ich povaríme, ale naozaj len veľmi krátko. Minúta stačí :)
  3. Scedíme ich a dáme do olejom vymastenej zapekacej misy. Nastrúhame si zhruba 50 g syra na posypanie.
  4. Omáčku zvládne každý : otvoríme konzervu lúpaných paradajok, ktrorej obsah prelejeme do misy. Pridáme nadrobno nasekanú cibuľu, pretlačený cesnak podľa chuti, zmes talianskeho korenia, bazalku a mleté čierne korenie, prípadne trošku soli. Zamiešame a zalejeme gnocchi, ktoré v zapekacej mise premiešame s omáčkou.
  5. Všetko bohato posypeme syrom a dáme zapiecť pri 200 stupňoch na 15 minút. Hotové posypeme oreganom a môžme doplniť zopár kríčkovými paradajkami alebo šalátom. Obed inšpirovaný Talianskom do 30 minút ;)