Zapečené gnocchi s paradajkami a syrom
Autor receptu: martinis
Jednoduché zemiakové gnocchi zapečené s paradajkami, bazalkou a strúhaným tvrdým
syrom.
1 porcia |
30 minút príprava |
15 minút na 200 °C |
Postup
- Mám veľmi rád tieto "nočky" len tak, s paradajkovou omáčkou a bazalkou. Uvažoval som, že by nebolo zlé zaexperimentovať a skúsiť ich zapiecť so syrom - koniec koncov, tu nebolo čo pokaziť. A nesklamali - ak máte radi stredomorskú kuchyňu, takýto obed by mohol byť podľa vášho gusta ;-)
- Základom sú samozrejme gnocchi. V osolenej vode ich povaríme, ale naozaj len veľmi krátko. Minúta stačí :)
- Scedíme ich a dáme do olejom vymastenej zapekacej misy. Nastrúhame si zhruba 50 g syra na posypanie.
- Omáčku zvládne každý : otvoríme konzervu lúpaných paradajok, ktrorej obsah prelejeme do misy. Pridáme nadrobno nasekanú cibuľu, pretlačený cesnak podľa chuti, zmes talianskeho korenia, bazalku a mleté čierne korenie, prípadne trošku soli. Zamiešame a zalejeme gnocchi, ktoré v zapekacej mise premiešame s omáčkou.
- Všetko bohato posypeme syrom a dáme zapiecť pri 200 stupňoch na 15 minút. Hotové posypeme oreganom a môžme doplniť zopár kríčkovými paradajkami alebo šalátom. Obed inšpirovaný Talianskom do 30 minút ;)