Zapečené chlebové košíčky (fotorecept)
Autor receptu: palokuchki
Inspiraciu na tento recept som nasla na internete. V originalnom recepte bola pouzita ricota a plnka bola zapecena bez chlebovych placiek. Mne sa to takto viacej pacilo a tiez som vyuzila aj starsie suche placky.
6ks porcií |
20 minút príprava |
25 minút na 180 °C |
Postup
- Z chlebovej placky som si vykrojila dva mensie kruhy,
- aby mi pasovali do takejto formy. Velkost plechu je rovnaka ako na plech pre mufiny 35/26cm, velkost misky je 9cm priemeru v hornej casti. Misky som pomastila olejom.
- a vlozila som do nich chlebove placky.
- Na masle som oprazila pokrajane hrube casti mangold.
- Pridala som pokrajane sampiony,
- nakarajane zelene casti mangold a roztlaceny cesnak. Zeleninu som spolu premiesala, okorenila a asi 2-3 minuty este poprazila.
- Feta, ktoru som si spravila pred dvoma tyzdnami uz trochu vyzrela a je uz tvrdsia.
- Fetu som potlacila tlacitkom na zemiaky, okorenila som ju a pridala som k nej smotanu.
- K rozmiesanej fete som pridala vychladenu zeleninu, worcestersku omacku a rozslahane vajicka.
- Omackou som naplnila pripravene kosicky a na vrch som ulozila platky paradajok.
- Kosicky som piekla vo vyhriatej rure 180C 25 minut.
- Upecene kosicky som ulozila na mriezku a nechala vychladnut.