Zapečené chlebové košíčky (fotorecept)

Autor receptu: palokuchki

Inspiraciu na tento recept som nasla na internete. V originalnom recepte bola pouzita ricota a plnka bola zapecena bez chlebovych placiek. Mne sa to takto viacej pacilo a tiez som vyuzila aj starsie suche placky.

6ks
porcií
20 minút
príprava
25 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Z chlebovej placky som si vykrojila dva mensie kruhy,
  2. aby mi pasovali do takejto formy. Velkost plechu je rovnaka ako na plech pre mufiny 35/26cm, velkost misky je 9cm priemeru v hornej casti. Misky som pomastila olejom.
  3. a vlozila som do nich chlebove placky.
  4. Na masle som oprazila pokrajane hrube casti mangold.
  5. Pridala som pokrajane sampiony,
  6. nakarajane zelene casti mangold a roztlaceny cesnak. Zeleninu som spolu premiesala, okorenila a asi 2-3 minuty este poprazila.
  7. Feta, ktoru som si spravila pred dvoma tyzdnami uz trochu vyzrela a je uz tvrdsia.
  8. Fetu som potlacila tlacitkom na zemiaky, okorenila som ju a pridala som k nej smotanu.
  9. K rozmiesanej fete som pridala vychladenu zeleninu, worcestersku omacku a rozslahane vajicka.
  10. Omackou som naplnila pripravene kosicky a na vrch som ulozila platky paradajok.
  11. Kosicky som piekla vo vyhriatej rure 180C 25 minut.
  12. Upecene kosicky som ulozila na mriezku a nechala vychladnut.