Zámrvenka - chudobnica
Autor receptu: sairaam
Takúto polievku som jedávala u starkej a ona jej aj vymyslela meno - chudobnica.
Varievali ju chudobní ľudia. Ale ja ju varím stále a všetkým chutí, lebo je dietna.
4 porcie |
10 minút príprava |
15-20 minút tepelná úprava |
Postup
- Očistené zemiaky pokrájame na drobné kocky a dáme variť do 2,5 - 3 litra vody.
Osolíme.
- Z vajíčka a múky si v miske urobíme tvrdé cesto.
Hneď ako zovrie voda so zemiakmi, mrvíme do nej cesto.
Ako sa nám podarí namrviť, tak bude.
Trošku okoreníme.
- Varíme 15 - 20 minút. Pridáme petržlenovú vňať nasekanú nadrobno, alebo pažítku.
Ak chceme, rozpustíme v hotovej polievke trošku masla.