Zámrvenka - chudobnica

Autor receptu: sairaam

Takúto polievku som jedávala u starkej a ona jej aj vymyslela meno - chudobnica. Varievali ju chudobní ľudia. Ale ja ju varím stále a všetkým chutí, lebo je dietna.

4
porcie
10 minút
príprava
15-20 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Očistené zemiaky pokrájame na drobné kocky a dáme variť do 2,5 - 3 litra vody. Osolíme.
  2. Z vajíčka a múky si v miske urobíme tvrdé cesto. Hneď ako zovrie voda so zemiakmi, mrvíme do nej cesto. Ako sa nám podarí namrviť, tak bude. Trošku okoreníme.
  3. Varíme 15 - 20 minút. Pridáme petržlenovú vňať nasekanú nadrobno, alebo pažítku. Ak chceme, rozpustíme v hotovej polievke trošku masla.