Foto: ivana
na 200 °C
Suroviny
Cesto: | |
6 ks |
|
5 lyžíc |
|
3 lyžice |
|
1/2 lyžičky |
|
Plnka: | |
2 dcl |
|
3 lyžice |
|
1 ks |
|
250 g |
|
5 lyžíc |
|
1 balíček |
|
3 lyžice |
|
Postup
-
1
Oddelíme žĺtka od bielkov. Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh a postupne doň zašľaháme kryštálový cukor a žĺtka. Nakoniec pridáme kakao a sódu bikarbónu. Došľaháme a vylejeme na plech vyložený papierom na pečenie. Pečieme pri 200°C asi 5 minút. Na upečené cesto si priložíme vlhkú utierku, prikryjeme doskou a rýchlo otočíme. Z cesta stiahneme papier na pečenie. Pomocou utierky cesto zrolujeme do rolády a necháme vychladnúť.
- 2
Do hrnca si dáme mlieko, múku a žĺtok. Premiešame a na miernom ohni varíme do úplného stuhnutia. Hustú kašu za občasného miešania necháme vychladnúť. V miske vyšľaháme zmäknuté maslo s práškovým cukrom do peny. Postupne ho zašľaháme do vychladenej kaše. Vzniknutý krém rozdelíme na dve časti. Do jednej časti pridáme vanilkový cukor a do druhej časti kakao a premiešame. Na rozvinutú roládu natrieme najskôr bielu plnku a potom tmavú plnku. Stočíme a dáme do chladničky stuhnúť.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Uveď dôvod ,že prečo. Nepodarilo sa ti?
Kvôli čomu už nikdy viac?
Ja používam plech 42,5x32,5cm(rátam vnútro plechu) vždy sa podarí