Zamatová roláda

maminamicha - fotkamaminamicha, 3. decembra 2012

Suroviny

6 ks
5 PL
3 PL
1/2 KL
plnka:
1/2 l
5 PL
1 ks
250 g
1 bal.
5 PL
2 PL




Postup

  1. 1

    Bielka vyšľaháme s cukrom, postupne pridáme žĺtky a potom sódu. s kakaom a už len jemne miešame varechou. Použijeme papier na pečenie. Po upečení vyklopíme na vlhkú utierku a stočíme. V mlieku rozmiešame vajce a múku, uvaríme hustú kašu. Do vlažného vmiešame maslo, vyšľaháme a rozdelíme na 2 časti. Do jednej dáme vanilku, a do druhej kakao a práškový cukor. Plát po vychladnutí rozbalíme, natrieme svetlú plnku a potom tmavú, točíme do rolády. Tmavým krémom natrieme povrch a ozdobíme.

    Zamatová roláda - obrázok 1

Diskusia k receptu

helca103
tento recept poznám, veru je to dobrota a podarila sa Ti naozaj veľmi dobre
klaudia968
robievam, má vždy veľký úspech a recept som už rozdala veľa kamarátkam, máš ho naozaj pekný
helica
Nemôže u nás chýbať ani na jedny Vianoce. Jednoducho úžasná.
3sandra3
skvelá roládka....a ono je to bez múky.... už aj vyskúšam
mesiar50
Velmi pekna rolada,som zvyknuty ,len na tie obycajne
si sikovna
dadka2912
je to mňamka , celá rodina ju miluje a pečiem ju dosť často :-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia