Kakaová roláda
Zamatová roláda (fotorecept)
Autor receptu: olinecka
Táto roláda patrí medzi sviatočné a svadobné. Zajtra máme sviatok tak som upiekla, patrí
medzi naše obľúbené.
20 minút príprava |
20 minút na 190 °C |
Postup
- Bielky, cukor vyšľaháme do tuha, pridáme štipku soli. Postupne vmiešame po jednom žĺtku a nakoniec preosejeme kakao s práškom do pečiva. Plech 41x32 cm vyložíme papierom. Vylejeme cesto pečieme na 190 °C - 20 minút. Po upečení ešte za horúca korpus zrolujeme do mokrej utierky.
- Po vychladnutí z cesta odstránime papier na pečenie. Vymiešame si plnku - mäkké maslo a cukor vymiešame do hladka. Polovicu plnky natrieme na korpus.
- Do druhej polovice cesta vmiešame preosiate kakao.
- Natrieme na svetlú plnku, ale jednu stranu nie celkom do konca.
- Korpus s plnkou zrolujeme a dáme do chladničky stuhnúť.
- Pripravíme si čokoládovú polevu, čokoládu polámame na menšie kúsky, smotanu zohrejeme do horúca a zalejeme ňou čokoládu. Miešame kým sa nerozpustí. Boky rolády upravíme, polejeme čokoládovou polevou a necháme stuhnúť. Dobru chuť.