Foto: alex37
A zase jeden časovo a finančne nenáročný recept aj pre začiatočníkov, taktiež pre toho, kto nerád pečie, ale sem-tam sa musí obetovať. Roláda je Zobraziť celý popisA zase jeden časovo a finančne nenáročný recept aj pre začiatočníkov, taktiež pre toho, kto nerád pečie, ale sem-tam sa musí obetovať. Roláda je výborná, jednoduchá, bezlepková záležitosť.
príprava
na 185 °C
Postup
-
1
Pripravíme si dve piškóty: 1. kakaová: Žĺtky vyšľaháme s cukrom do penista, pridáme kakao s 1 lyžičkou prášku do pečiva a nakoniec primiešame sneh z bielkov. Cesto vylejeme na plech vyložený papierom na pečenie, a pečiem na 185 °C cca 10 - 12 minút. Zatiaľ si pripravíme orechové cesto: 2. orechové: Žĺtky vyšľaháme s cukrom do penista pridáme 3 lyžice vody a 3 lyžice oleja, pridáme orechy s 1 lyžičkou prášku do pečiva. Upečieme na plechu vyloženom papierom na pečenie, taktiež na 185 °C cca 10 - 12 minút. Po vychladnutí otočíme, stiahneme papier a roláda zvnútra vyzerá ako na obr.
-
2
Pripravíme si krém: 1 šľahačku s jedným pudingom Crème Olé za studena, 1 mascarpone a cca 5 lyžíc práškového cukru a 1 vanilkovým cukrom šľaháme na vysokých obrátkach cca 4 - 5 minút, až sa nám vytvorí pevný krém. Na piškótu natrieme jahodový džem, potom 1/2 krému a pokladieme kúskami jahôd z konzervy. Toto isté vykonáme aj orechovému cestu, pekne zvinieme a dáme do chladu. Miesto jahôd môžeme použiť aj iné obľúbené ovocie.
-
3
Roládu môžeme posypať práškovým cukrom, u nás však na žiadosť čokoholika poliata čokoládou. Dáme tuhnúť na chvíľočku a môžeme sa do nej pustiť. Jemné cesto, chutný, menej sladký krém v kombinácii s jahodami, nesklame :-)
Áno presne, sú to dve rolády, jedna kakaova a druhá orechova. Keď spravíš jednu, budeš mať veľa plnky, ale plnka môže byť aj iná.
ked su rolady dve, tak sa dá, ešte aj do roboty sa ušlo :-)
ovocie je v tom naozaj svieže. Budem rada ak skúsiš. :-)
milá Marienka44, tak za pevnosť tohoto krému ručím. Puding OLE ti zaručí 100% hustotu :-)