Zamatová roláda duo fotorecept

alex37 - fotkaalex37, 15. januára 2018
Zamatová roláda duo (fotorecept)
Foto: alex37

A zase jeden časovo a finančne nenáročný recept aj pre začiatočníkov, taktiež pre toho, kto nerád pečie, ale sem-tam sa musí obetovať. Roláda je Zobraziť celý popisA zase jeden časovo a finančne nenáročný recept aj pre začiatočníkov, taktiež pre toho, kto nerád pečie, ale sem-tam sa musí obetovať. Roláda je výborná, jednoduchá, bezlepková záležitosť.

30 minút
príprava
20 minút
na 185 °C

Suroviny

2x5 ks
2x5 PL
3 PL
2x1 ČL
8 PL
Plnka:
250 ml
250 g
1 bal
5 PL
1 konzerva

Postup

  1. 1

    Pripravíme si dve piškóty: 1. kakaová: Žĺtky vyšľaháme s cukrom do penista, pridáme kakao s 1 lyžičkou prášku do pečiva a nakoniec primiešame sneh z bielkov. Cesto vylejeme na plech vyložený papierom na pečenie, a pečiem na 185 °C cca 10 - 12 minút. Zatiaľ si pripravíme orechové cesto: 2. orechové: Žĺtky vyšľaháme s cukrom do penista pridáme 3 lyžice vody a 3 lyžice oleja, pridáme orechy s 1 lyžičkou prášku do pečiva. Upečieme na plechu vyloženom papierom na pečenie, taktiež na 185 °C cca 10 - 12 minút. Po vychladnutí otočíme, stiahneme papier a roláda zvnútra vyzerá ako na obr.

    Zamatová roláda duo (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Pripravíme si krém: 1 šľahačku s jedným pudingom Crème Olé za studena, 1 mascarpone a cca 5 lyžíc práškového cukru a 1 vanilkovým cukrom šľaháme na vysokých obrátkach cca 4 - 5 minút, až sa nám vytvorí pevný krém. Na piškótu natrieme jahodový džem, potom 1/2 krému a pokladieme kúskami jahôd z konzervy. Toto isté vykonáme aj orechovému cestu, pekne zvinieme a dáme do chladu. Miesto jahôd môžeme použiť aj iné obľúbené ovocie.

    Zamatová roláda duo (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Roládu môžeme posypať práškovým cukrom, u nás však na žiadosť čokoholika poliata čokoládou. Dáme tuhnúť na chvíľočku a môžeme sa do nej pustiť. Jemné cesto, chutný, menej sladký krém v kombinácii s jahodami, nesklame :-)

    Zamatová roláda duo (fotorecept) - obrázok 3
  4. Rodina

Diskusia k receptu

haji
Tak nevím. 5x2 ks vajec - to by bylo 5 těst? 2x 5ks vajec by byla 2 těsta. Nemáš to náhodou přehozené @Alex37 ? Podobná zrada je i dole: 1x2 čajové lžičky prdopeč a 2x1 čajová lžička prdopeč. uf
1x alex37
evanaaa
Najprv som si myslela, že z tých dvoch ciest sa spraví jedna roláda, no keď som si to 2 x prečítala, zistila som, že ide o dve rolády, kakaovú a orechovú? To znamená, že ak by som chcela jednu spraviť stačí mi len 5 vajec, 5 PL cukru, atď? Tak si to teda aspoň uložím, páči sa mi, že je bez múky.
1x alex37
alex37
@Evanaaa (15.1.2018 16:30)
Áno presne, sú to dve rolády, jedna kakaova a druhá orechova. Keď spravíš jednu, budeš mať veľa plnky, ale plnka môže byť aj iná.
ancicka
zo začiatku som robievala roládu,ale po nej sa len tak zaprašilo a potom som začala robievať zamatové rezy,kôli množstvu.
danda3
Super zmena pôvodného receptu. Ja si tam viem predstaviť aj višne alebo čučoriedky, proste čo dom dal. Ešte nás čakajú nejaké oslavy, tak vyskúšam.
marienka44
Nemám skúsenosť s takým krémom. Nie je redšej konzistencie? To by bolo na závadu.
alex37
@Ancicka (15.1.2018 20:24)

ked su rolady dve, tak sa dá, ešte aj do roboty sa ušlo :-)
alex37
@Danda3 (16.1.2018 12:24)

ovocie je v tom naozaj svieže. Budem rada ak skúsiš. :-)
alex37
@Marienka44 (16.1.2018 22:56)

milá Marienka44, tak za pevnosť tohoto krému ručím. Puding OLE ti zaručí 100% hustotu :-)

Zaujímavé video z archívu TV Varecha