Panna cotta
Panna cotta

Zaľúbená Panna Cotta

podravka - fotkapodravka, 4. marca 2018. Komerčný recept.
Zaľúbená Panna Cotta
Foto: podravka

Kombinácia chutí Panna Cotty a jahodového pudingu roztopí aj chladné a ľadové srdce.

4
porcie
25 minút
príprava

Suroviny

400 ml
1 balenie
1 balenie
50 g
450 ml
 (na dozdobenie)




Postup

  1. 1

    400 ml mlieka zohrejeme, dokým sa nezvarí. Primiešame prášok Dolcela panna cotty, povaríme ešte 1 minútu a uvarenú panna cottu nalejeme do vlhkých formičiek (cca 4 kusy) a dáme zachladiť.

  2. 2

    Keď sa panna cotta trošku zachladí, pripravíme si jahodový puding. Pudingový prášok zmiešame s cukrom a 6 lyžicami mlieka.

  3. 3

    Zvyšok mlieka dáme zvariť, potom primiešame pripravený pudingový prášok.

  4. 4

    Varíme približne 2 minúty za stáleho miešania, zložíme z ohňa a opatrne nalejeme do formičiek na vychladnutú panna cottu. Necháme všetko poriadne zachladiť.

  5. 5

    Podávanie: Dezert pred podávaním ozdobíme drobným ovocím alebo čokoládovým topingom.

  6. 6

    Rada: Puding uvarte z menšieho množstva mlieka, aby bol hustejší a ľahšie sa vyklápal z formy.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia