Panna cotta
Zaľúbená Panna Cotta
Autor receptu: podravka
Kombinácia chutí Panna Cotty a jahodového pudingu roztopí aj chladné a ľadové srdce.
Postup
- 400 ml mlieka zohrejeme, dokým sa nezvarí. Primiešame prášok Dolcela panna cotty, povaríme ešte 1 minútu a uvarenú panna cottu nalejeme do vlhkých formičiek (cca 4 kusy) a dáme zachladiť.
- Keď sa panna cotta trošku zachladí, pripravíme si jahodový puding. Pudingový prášok zmiešame s cukrom a 6 lyžicami mlieka.
- Zvyšok mlieka dáme zvariť, potom primiešame pripravený pudingový prášok.
- Varíme približne 2 minúty za stáleho miešania, zložíme z ohňa a opatrne nalejeme do formičiek na vychladnutú panna cottu. Necháme všetko poriadne zachladiť.
- Podávanie: Dezert pred podávaním ozdobíme drobným ovocím alebo čokoládovým topingom.
- Rada: Puding uvarte z menšieho množstva mlieka, aby bol hustejší a ľahšie sa vyklápal z formy.