« Naspäť na tento recept

Zákusok s Tatranským čajom verzia na vytlačenie

Ak sa vam zvyšia perníčky (napr. z Vianoc) alebo piškóty a vôbec nevadí ak by boli aj rok staré a neviete čo s nimi, tak kľudne ich môžete použiť v tomto koláči bez pečenia. Ja som použila oboje a len do malej okrúhlej tortovej formy s priemerom 18-20 cm.

Autor receptu: ribana

Postup receptu

Do misky si pripravíme kyslú smotanu s vanilínovým cukrom a kakaom a všetko spolu dobre vymiešame, aby sa všetky suroviny pekne spojili.

Do okrúhlej formy s priemerom 18-20 cm poukladáme piškóty, pokvapkáme ich Tatranským čajom 52 % alebo namočíme a potom natrieme jahodovým džemom. Prikryjeme polovicou množstva ochutenej kyslej smotany.

Potom dáme druhú vrstvu a to perníčkov, ktoré tiež namočíme do Tatranského čaju, potrieme džemom no a na záver pokrájame ošúpanú hrušku na plátky a poukladáme na natreté perníčky. Na vrch rozotrieme druhú časť kyslej smotanu a máme hotovo. Koláčik dáme stuhnúť do chladničky a tak asi za 3 h už môžeme maškrtiť.

Suroviny








Ďalšie recepty na Varecha.sk »

TOPlist