Smotanový zákusok
Zákusok s Tatranským čajom
Autor receptu: ribana
Ak sa vam zvyšia perníčky (napr. z
Vianoc) alebo piškóty a vôbec
nevadí ak by boli aj rok staré a
neviete čo s nimi, tak kľudne ich
môžete použiť v tomto koláči bez
pečenia. Ja som použila oboje a
len do malej okrúhlej tortovej
formy s priemerom 18-20 cm.
Postup
- Do misky si pripravíme kyslú smotanu s vanilínovým cukrom a kakaom a všetko spolu dobre vymiešame, aby sa všetky
suroviny pekne spojili.
- Do okrúhlej formy s priemerom 18-20 cm poukladáme piškóty, pokvapkáme ich Tatranským čajom 52 % alebo namočíme a
potom natrieme jahodovým džemom. Prikryjeme polovicou množstva
ochutenej kyslej smotany.
- Potom dáme druhú vrstvu a to perníčkov, ktoré
tiež namočíme do Tatranského čaju, potrieme džemom
no a na záver pokrájame ošúpanú hrušku na plátky a poukladáme
na natreté perníčky. Na vrch rozotrieme druhú časť
kyslej smotanu a máme hotovo.
Koláčik dáme stuhnúť do chladničky a tak asi za 3 h
už môžeme maškrtiť.