Foto: 3sandra3
Len tak. Predstavovala som si chute a tak som to skúsila. Je chutný.
Suroviny
Cesto: | |
4 ks |
|
150 g |
|
8 PL |
|
200 g |
|
1 ks |
|
6 PL |
|
1 PL |
|
Krém: | |
500 ml |
|
2 ks |
|
2 PL |
|
250 g |
|
100 g |
|
100 g |
|
120 g |
|
z 1/2 citróna |
|
Poleva: | |
100 g |
|
50 g |
|
2 - 3 PL |
|
1 - 2 PL |
|
Postup
-
1
Cesto: Urobíme si cesto klasickým spôsobom, oddelíme žltky od bielkov, žltky vymiešame s cukrom, pridáme vodu, vymiešame, pridáme múku s kypr.práškom , olej, kakao a nakoniec sneh z bielkov. Vylejeme na plech a upečieme.
- 2
Krém: Uvaríme puding z mlieka , kokos.puding.práškov, 2 PL cukru. Necháme vychladnúť. Potom pridáme maslo, prášk. cukor, dobre vyšľaháme, pridáme tvaroh, citr. šťavu a bielu čokoládu, ktorú sme rozpustili vo vodnom kupeli. Cokoládu pridáme nie horúcu, ale vlažnú. Všetko dobre vyšľaháme.
- 3
Na vychladnuté cesto natrieme časť plnky, potom uložíme piškoty namočené v mlieku / ja som piškoty namáčala v káve, no neodporúčam to robiť, lebo káva potlačila chuť plnky, takže si plnku až tak nevychutnáme/ a piškoty ani nemusia byť. Potom dáme opäť krém. Necháme chvíľu stuhnúť a nakoniec dáme čokoládovú polevu, ktorú pripravujeme vo vodnom kúpeli.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu