Zákusok Florida fotorecept

monty469 - fotkamonty469, 27. marca 2016
Zákusok Florida (fotorecept)
Foto: monty469

Mnohí z Vás tento zákusok určite poznáte. Aj tu som videla pár receptov, s menšími či väčšími obmenami. Ja Vám ponúkam túto verziu Floridy, Zobraziť celý popisMnohí z Vás tento zákusok určite poznáte. Aj tu som videla pár receptov, s menšími či väčšími obmenami. Ja Vám ponúkam túto verziu Floridy, ktorú mám tiež od svokry :-) Väčšina jej receptov s piškótou sa začína: "Upečeme piškotu (napr.) zo štyroch vajec (na jedno vajce 4 deká cukru a 3 deká múky)" :-) Podľa nej pečiem piškótu doteraz, či už na rolády, alebo iné zákusky :-) Tento zákusok je na prianie môjho milovaného manžela, a týmto receptom uzatváram veľkonočné šialenstvo :-D

18-20 minút
na 180 °C

Suroviny

Piškótové cesto:
1 PL
200 g
5 ks
150 g
1 ks
1 PL
štipka
Plnka:
750 ml
3 ks
3 ks
200 g
1 PL (domáci)
300 g
Šľahačka:
750 ml
3 ks
2 PL
Ďalšie:
 na vymastenie plechu
 na vysypanie plechu




Postup

  1. 1

    Cesto: Oddelíme bielky od žĺtkov. Do bielkov dáme štipku soli a vyšľaháme sneh.

    Zákusok Florida (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Pridáme cukor a vyšľaháme do tuha.

    Zákusok Florida (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Do žĺtkov dáme vodu a zľahka vmiešame do snehu.

    Zákusok Florida (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Odvážime múku, a keďže pridávame 1 PL kakaa, tak odoberieme 1 PL múky, vmiešame kypriaci prášok a tesne pred vložením cesta do rúry, to pridáme k snehu a zľahka všetko premiešame.

    Zákusok Florida (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Cesto vylejeme na maslom vymastený a múkou vysypaný plech, zľahka rozotrieme. (35x35)

    Zákusok Florida (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Do vopred vyhriatej rúry na 180 °C vložíme plech, a pečieme cca 18 - 20 minút.

    Zákusok Florida (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Plnka: Časť mlieka nalejeme do hrnca, pridáme cukor. V druhej časti rozmiešame zlatý klas a žĺtky. Keď začne mlieko v hrnci vrieť, prilejeme zvyšnú časť mlieka a uvaríme hustý krém.

    Zákusok Florida (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Hneď po dovarení krému vyšľaháme sneh z bielkov.

    Zákusok Florida (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Sneh zľahka vmiešavame do horúceho krému. Krém necháme vychladnúť.

    Zákusok Florida (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    Po vychladnutí do krému po častiach vmiešavame maslo.

    Zákusok Florida (fotorecept) - obrázok 10
  11. 11

    Tretinu krému dáme na piškótový korpus, poukladáme odkvapkané a prekrojené marhule, a zatrieme zvyškom krému.

    Zákusok Florida (fotorecept) - obrázok 11
  12. 12

    Šľahačka: Smotanu s cukrom a stužovačmi vyšľaháme do tuha, natrieme na krém, postrúhame čokoládou a dáme do chladničky na cca 1 až 2 hodinky.

    Zákusok Florida (fotorecept) - obrázok 12
  13. 13

    :-)

    Zákusok Florida (fotorecept) - obrázok 13

Diskusia k receptu

pekajka
Radosť čítať takéto pekné a zrozumiteľné recepty. 5* a ukladám si ho. Keď sa nám doma minú veľkonočné zásoby, spravim tento. Super! :)
haji
@Monty469 mňamky mňam krásný recept, bezva fota, prostě - jako vždy bezva dezert. Manžel je spokojený! Tak to má být!! S láskou pro své milé!! Mávám a přeji hezký večer a veselé pondělí!! Jsi se tento týden předvedla!! Plno bezva receptů, krásných fotografií, lásky a dobré nálady! Máš můj obdiv! Zdravím tebe i celou rodinu, včetně zvířeny!!
chica114
tento kolacik nepoznam ale musi chutiť fantasticky chválim dávam 5*
jack
Toto poznám a je naozaj perfektný tak ako tvoje fotečky.No kvietočky musia byť.Hneď má človek radosť keď na to pozrie.Už koláčik musím urobiť.No a že je toto záverečné veľkonočné foto?Nebolo by to škoda?Chválim a určite urobím.Ale teraz večer som na to nemala pozeráááť!.Čo teraz?No teraz už len na chladničku dať predo mnou klatku.Alebo postaviť ochranku...♡
klukodvody
No přidávat dlouhý obdivný recept je jako nosit dříví do lesa. Tak výjimečně svůj komentář zkrátím. Krása, lahoda, 5 bodů a k.k. Moc zdravíme.
1x thomas
danda3
Krásne rezy, ani sa nečudujem, že si ich Tvoj muž želá, vie, či je dobré. Ja som piekla asi po 10-ich rokoch Barónkine rezy, myslela som, že bude dosť, ale v sobotu som piekla opäť.☺
monty469
@Pekajka ďakujem veľmi pekne za milé slová. Snažím sa postupy pridávať tak, aby aj menej skúsené gazdinky s tým nemali žiaden problém. Ale ako sledujem tvoje recepty, ty si šikovné dievča a verím, že aj s týmto receptom si hravo poradíš :-) zdravím a prajem ti krásny večer. Milá @Terinka 55 máš pravdu , po tieto dni som si pripadala fakt ako "odtrhnutá z reťaze ", ale doktor povedal, že sa to dá liečiť :-D veľmi pekne ti ďakujem a prajem krásny večer. Milá @Haji tvoje komentáre ma vždy potešia. Si veľmi milá a vtipná osôbka. Tento týždeň som sa naozaj s receptami rozbehla, ale to len preto, že je veľkonočný čas a chcela som priblížiť ostatným "varecháčom " naše tradície čo sa veľkonočných jedál týka. Máš pravdu manžel je veľmi spokojný, je to jeho obľúbený zákusok a to je dôležité! Robiť radosť svojim milovaným. Veľmi pekne ti ďakujem a prajem ešte krásny večer :-) Milá @Olinecka ďakujem ti krásne za pochvalu, pozdravujem a prajem krásny večer :-) Milá @Chica 114 a @Jack ďakujem vám veľmi pekne, poznáte ma, kvietky, príroda, príchod jari to si viem dokonale vychutnať. Jack áno je to záverečné veľkonočné foto, myslím, že "nájazd na varechu " bol riadny, teraz si dám pár dní pauzu :-D . U teba nevadí, keď si urobíš večer nájazd na chladničku , ochranka by tomu aj tak nezabránila :-D Pozdravujem a prajem vám krásny večer Milý @Klukodvody ďakujem ti veľmi pekne za milé slová, veľmi si to cením, vždy ma potešia . Pozdravujem teba aj pani manželku, buďte zdraví a užívajte si tento veľkonočný čas.Prajem vám krásny večer :-)
monty469
@Danda3 (27.3.2016 20:48)

Milá Danda ďakujem ti veľmi pekne, presne tak, manžel vie čo je dobré :-) Veľmi si na nich pochutil a nie len on :-D Tie baronkine rezy -pridáš recept ? Už len ten názov ma zaujal. Pozdravujem a prajem krásny večer
danda3
@Monty469 (27.3.2016 20:52)
Ahoj, recept nebudem dávať, ale posielam Ti link, nájdeš ich aj pod názvom Grófkine rezy, akurát som miesto klasickej múky dala špaldovú hladkú múku, cukru do cesta 120 g, na jablká žiadny cukor len škoricu, hrozienka ani orechy, len sneh z bielkov + 4 PL cukru. A piekla som na 160°C. Po všetkých oslavách minulý a tento týždeň som mala chuť na koláč bez maslovej plnky a s kopou jabĺk.  www.svetvomne.sk/recept/1057/Grofkin-kolac-recept,...
posielam obrázok môjho.



monty469
@Danda3 (27.3.2016 21:15)

Vďaka za rýchlu odpoveď :-) tento koláčik poznám aj som ho piekla, ale pod iným názvom, je skvelý. Jablkové pečiem hlavne , keď je sezona a máme svoje jablčka. Ešte raz vďaka :-)
danda3
@Monty469 (27.3.2016 21:33)
Ja mám ešte dosť jabĺk, čo som si kúpila na trhu a dostala od brata, skladujem ich v skrinke na balkóne, ale keďže už bude teplo, treba ich pomíňať, lebo sa začnú scvrkávať.♥
ancicka
Krásne úvodné foto a taktiež zákusok fajnový.5*
dzejsik
Rezy Florida sú výborný zákusok! :) Ja ich robievam so svetlou piškótou, ale vyskúšam aj s kakaovou, páči sa mi to.
monty469
@ Zinnajdha ďakujem pekne. @ Ancicka za foto ďakujem dcére, kvietky som si doniesla z lesa a narcisy nám už pekne kvitnú, tak prečo to nevyužiť.Prebúdzajúcu jar tak môžem preniesť aj k ostatným prostredníctvom varechy :-) Vďaka. @ Dzejsik máš pravdu je to výborný zákusok, ja ich robievam len s tmavou piškotou, tak viac vynikne farebný kontrast. Veľmi pekne ti ďakujem a všetkým prajem krásny večer :-)
sracz
Bars fajny prefajny, vecej jak pejc hvizdičkovi, kolačok ši napekla dzifko moja, @monty469 ňevestičko šikovna a bizovňe by aj mňe u Vas šmakovalo. Kedz dožijem, bizujem, že ce raz kedz zabludzim gu nam domu, pridzem dóóóbre poobľivac. Doftedy še mi opatruj, budz zdrava, maj ščesce i nadaľej dobroho muža a šikovne dzeci!
monty469
Ta to sebe piš že by ci u nas šmakovalo. Ta ja zvedava, kedy tu zabludziš a pridzeš me poobľivac :-) Dzekujem za želaňa a aj tebe prajem veľo zdravička a veľo lasky od svojich najbližších. Pozdravujem za veľkú mláku
monty469
@Sracz (28.3.2016 20:03)

Ta ešči raz ci bars šumne dzekujem, poradovala som še, že še ci recepty ľubia
alenafl
Krasny kolacik! Kedze zijem na Floride, tak by som ho mala urcite upiect :-) Neda sa tu kupit Zlaty klas, ale mozno by som ho mohla nahradit vanilkovym pudingom. Davam 5 hviezdiciek!
monty469
@Alenafl (28.3.2016 20:45)

Tak to by sa patrilo :-) Kľudne zlatý klas môžeš nahradiť vanilkovým pudingom. Veľmi pekne ti ďakujem a prajem krásny deň:-)
mika2
Veľmi pekne spracovaný recept, páči sa mi5*
cesminaz
Boze..ten zakusok vyzera fantasticky!!! Ja milujem taketo kremovo-slahackove zakusky! Veru by som neodmietla zo 4 kusky ;-)))
monty469
@Cesminaz (31.3.2016 16:48)

Milá Cesminaz, keby si vtedy išla okolo, veru by som ťa rada ponúkla :-) Ďakujem ti veľmi pekne za milý komentár a prajem krásny večer
jack
Dnes som sa rozhodla,že urobím tvoj fantastický zákusok.Takže tento víkend som len opakovací somárik.


haji
@Jack (2.4.2016 17:37)
ale huš, Jacku, jaký opakovací oslík, krásný dezert, takový se dá opakovat do skonání světa, jen když má kdo opakovat! Zdravím tě a mávám! Krásný večer!!
monty469
@Jack (2.4.2016 17:37)

Zákusok vyzerá super a verím, že vám aj chutí tak, ako chutil nám :-) Ja stále tvrdím, že si veľmi šikovná ( no proste čistá ja :-D ) Sestrička prajem vám ešte krásny večer, pozdravujem vás
natall
Výborný recept a vyzerá naozaj chutne! :) 5* zaslúžene :))




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia