Foto: merihe
Blíži sa Veľká noc, gazdinky si už pomaly chystajú recepty na všeliaké dobroty pre kupačov, tak som si povedala, že aj ja dám Zobraziť celý popisBlíži sa Veľká noc, gazdinky si už pomaly chystajú recepty na všeliaké dobroty pre kupačov, tak som si povedala, že aj ja dám všetkým vareškárkam jednu inšpiráciu na zaujímavý zákusok. Ešte som ho sama nerobila, ale zato som ho jedla. Zákusok nielen dobre vyzeral, ale aj chutil a ja len dúfam, že sa mi vydarí tak, ako mojej šikovnej kolegyni od ktorej tento recept mám. Za hlavnú fotku ďakujeme používateľke @merihe , a za nafotený postup k receptu našej novej posile na vareche @ivosenka :-D
Suroviny
|
|
6 ks |
|
6 PL |
|
6 PL |
|
|
|
7 ks |
|
250 g |
|
170 g |
|
2 PK |
|
40 g |
|
70 g |
|
5 PL |
|
1 ks |
|
2 PL |
|
Krém: | |
4 dl |
|
1 balíček |
|
1 balíček |
|
250 g |
|
200 g |
|
Postup
-
1
Dúfam, že vás neodradilo to množstvo surovín ktoré treba na tento zákusok, ale to je preto, že aj príprava je náročnejšia... Prvé cesto si pripravíme tak, že množstvo surovín rozdelíme na dve časti. (Skúsenejšie si môžu pripraviť cesto aj naraz a rozdeliť na polovicu). Vyšľahať bielky (3), pridať cukor (3PL) a šľahať do hustej peny, potom po jednom pridať žĺtky a zľahka zamiešať múku (3PL). Na plechoch vyložených papierom na pečenie upečieme dve cestá. Tie prekrojíme po dĺžke na polovicu, vzniknú nám 4 polovice. Každú natrieme lekvárom a zrolujeme po dlhšej strane do roládky.
- 2
Plech si vyložíme papierom na pečenie a roládky uložíme rovnomerne od seba.
- 3
Urobíme si druhé cesto. Vymiešame tuk s cukrom a žĺtkami, pridáme postupne všetky ostatné suroviny a nakoniec zľahka vyšľahaný tuhý sneh z bielkov. Cesto nalejeme medzi roládky na plechu. Upečieme.
- 4
Krém si pripravíme tak, že v mlieku rozmiešame Zlatý klas a pridáme vanilkový cukor. Uvaríme kašičku. Za občastného miešania ju necháme vychladnúť. Medzitým si vymiešame maslo s cukrom do peny a postupne zašľahávame kašičku (nesmie byť horúca, krém by sa zrazil). Hotový krém natrieme na upečený zákusok a polejeme čokoládovou polevou.
- 5
Tak čo milé vareškárky poviete na to? Zdá sa vám to náročné, mne osobne áno ale čo by sme neurobili preto, aby sme našich blízkych potešili a prekvapili niečím novým.
- 6
Nech sa to všetkým podarí a ..... dobrú chuť!
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
A ako na hotový koláč natrieť plnku, roládky majú byť tiež zakryté?
Rada by som ho skúsila urobiť, ale toto je práve jeden z receptov, kde by fakt "bodla" fotka a úplne najlepšie aj fotopostup.
Ak sa podarí, určite koláč nafoťte (prípadne aj postup) a vložte aj fotku. Keby bol nejaký problém, kontaktujte redakciu, hm?
Lepšie som to už vysvetliť nevedela ale viem, že vy ste šikuľky, treba to len vyskúšať a uvidíte, že to nie je také nepochopiteľné ako to vyzerá. Nech sa vám vydarí.
Veľmi ďakujem aj @merihe , že bola taká dobrá, recept vyskúšala a odfotila, konečne si viete zákusok všetci, ktorí ho nepoznáte predstaviť. Ďúfam, že aj chutil, podaril sa ti skvele!
Čo sa týka pripomienky @bejaja , nemyslím si, že je zle keď aj k starším receptom je dodatočne priložená fotka, môžeme si ten recept my, ktorí sme tu už dávno registrovaní znova pripomenúť a noví "Varecháči" sa možno potešia.
A čo sa týka postupu... tak to je naozaj na každom kto recept pridáva, či má čas alebo možnosť fotiť podbrobne celý postup.
Ešte raz ďakujem.
Roládky si upečieme dve kusy,stáčame z oboch strán, rozpolíme na dve časti a tie potom rovnáko rozložíme na plech,na ktorý vylejeme cesto,cesto má byť trochu nižšie ako roládky,lebo trochu podrastie.Cesto sa dá obmieňať,ked je svetlé cesto tak ide tmavá roládka a svetlý krém a naopak.ja som ho skúšala s ríbezľovým a slivkovým lekvárom ,chutil všetkým.
Ja dávam na plech tmavé cesto a potom rozmiestnim rovnomerne roládky aby sa to dobre potom krájalo.
Ja dávam na plech tmavé cesto a potom rozmiestnim rovnomerne roládky aby sa to dobre potom krájalo.
Recept skutočne nie je ťažký,to len tak vypadá,treba vyskúšať,A prečo čierna ruža??Proste asi iba tak ,ako hoci ktorý iný recept niekto si to tak pomenoval.
@ivosenka ak sa ti podarí urobiť aj fotopostup, myslím si, že redakcia nebude proti doplniť ho do receptu, ja už teraz s tým súhlasím a čo sa týka zverejnenia na tvojej web stránke, tiež nemám nič proti tomu, veď ide predsa o to, aby recept slúžil ľuďom, mohli sa z neho tešiť všetci tí, ktorí budú mať oň záujem.
@esi - no zase sa potvrdilo, že koľko ľudí, toľko chutí, tebe sa zdá zákusok suchší a iní zase tvrdia, že je krémový, ale hlavne že ti chutil, s tým ovocím môžeš vyskúšať, bude to zase niečo iné, veď tak vznikajú nové recepty, niečo tam pridáme, uberieme a je z toho zase nový výtvor. Určite potom nezabudni uverejniť ak ho upravíš pridaním toho ovocia.
má tam ohromný úspěch ;)
@ivosenka - bola som na tej stránke a musím povedať, že sa ti tiež zákusok vydaril a som rada, že má taký veľký ohlas aj na tej stránke. Ďakujem. Samozrejme vďaka aj za ten fotopostup, už je to teraz úplné.
ktorý odkrojíme. Prvú roládku dáme trochu ďalej na plech.
jak si najdu chvilku a pokud o ně bude zájem, ráda je vložím i sem :)
KK
Všetci ho obdivovali a čudovali sa, ako som tam dostala roládu :)
Ďakujem za skvelý receptík do mojej zbierky, určite sa budem k nemu vracať :))
Dekuji!