Zajačik na divoko s polievočkou
Autor receptu: michsme
Tento recept som začala variť najmä kvôli mojej 9 mesačnej dcérke. Keďže najprv to varím bez soli a potom to dosolím až nakoniec pre nás doma.
6 porcií |
30 minút príprava |
260 minút tepelná úprava |
Postup
- Zajačika umyjeme. Ja používam väčšinou len nožičky. Zeleninu očistíme a dáme ju spolu so zajačikom variť asi tak na tri hodiny, aby mäsko zmäklo. Varievam to v takom veľkom hrnci = cca 3 L = bez soli.
- Asi tak po 3 hodinách máme výborný vývar na polievočku.
Časť si odoberiem pre 9 mesačnú dcérku, ktorej ešte uvarím samostatne zemiačky, mrkvičku a pridám ešte mäsko. Všetko to potom rozmixujem a pridám kvapku olivového oleja.
Zvyšnú časť osolím a nechám ešte raz prevrieť. A máme hotový vývar, ktorý podávame s cestovinami.
- Príprava zajačika na divoko
Mäsko s vývaru oberiem a nakrájam na menšie kúsky.
Odoberiem časť vývaru = cca 3 dcl, pridám uvarenú zeleninu a rozmixujem to ponorným mixérom.
Nakrájané mäso s rozmixovanou zeleninou dáme variť, podľa potreby môžme pridať ešte vodu a povaríme cca 15 minút. Pridáme 250 ml smotany a necháme prevrieť.
PO zovretí pridáme zvyšnú časť smotany, do ktorej sme rozmiešali gustin na zahustenie.
Zajačika podávame s knedlíkom