Zajačik na divoko s polievočkou

Autor receptu: michsme

Tento recept som začala variť najmä kvôli mojej 9 mesačnej dcérke. Keďže najprv to varím bez soli a potom to dosolím až nakoniec pre nás doma.

6
porcií
30 minút
príprava
260 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Zajačika umyjeme. Ja používam väčšinou len nožičky. Zeleninu očistíme a dáme ju spolu so zajačikom variť asi tak na tri hodiny, aby mäsko zmäklo. Varievam to v takom veľkom hrnci = cca 3 L = bez soli.
  2. Asi tak po 3 hodinách máme výborný vývar na polievočku. Časť si odoberiem pre 9 mesačnú dcérku, ktorej ešte uvarím samostatne zemiačky, mrkvičku a pridám ešte mäsko. Všetko to potom rozmixujem a pridám kvapku olivového oleja. Zvyšnú časť osolím a nechám ešte raz prevrieť. A máme hotový vývar, ktorý podávame s cestovinami.
  3. Príprava zajačika na divoko Mäsko s vývaru oberiem a nakrájam na menšie kúsky. Odoberiem časť vývaru = cca 3 dcl, pridám uvarenú zeleninu a rozmixujem to ponorným mixérom. Nakrájané mäso s rozmixovanou zeleninou dáme variť, podľa potreby môžme pridať ešte vodu a povaríme cca 15 minút. Pridáme 250 ml smotany a necháme prevrieť. PO zovretí pridáme zvyšnú časť smotany, do ktorej sme rozmiešali gustin na zahustenie. Zajačika podávame s knedlíkom