Zajačie stehno s gaštanmi
Autor receptu: redakcia
4 porcie |
30 minút príprava |
60 minút tepelná úprava |
Postup- Očistené, odblanené, umyté a osušené zadné stehná zajaca prešpikujeme slaninou nakrájanou na tenké prúžky a osolíme ich. Na masle opražíme najemno nakrájanú cibuľu, pridáme rajčiakový pretlak, na plátky nakrájaný cesnak,
mäso a celé čierne korenie. Mäso v základe mierne zalejeme vodou, vínom a pod pokrievkou dusíme domäkka.
- Počas dusenia mäso obraciame, podľa potreby dolievame vodou a vínom. Pred dodusením pridáme celé olúpané pečené gaštany, zvyšok vína, podľa potreby dochutíme soľou a spolu dodusíme.
- Porcie mäsa polejeme šťavou a obložíme gaštanmi. Vhodné prílohy sú varené zemiaky alebo ryža.
|