Zajačie rezne so zemiakmi na cibuľke fotorecept

mariaklara - fotkamariaklara, 22. júla 2012

Nedeľný obed.

6
porcií
5 - 10 minút
príprava
3 - 5 minút
tepelná úprava

Suroviny

6 ks Vykostené
Na obalenie:
  dľa chuti
Na vysmaženie:
  alebo cera
Príloha:
  (olej)

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Vykostené mäsko jemne vyklepeme vo fólii, aby sme neofŕkali linku aj seba.

    Zajačie rezne  so zemiakmi na cibuľke (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Trochu zasolíme a necháme chvíľu odpočívať.

    Zajačie rezne  so zemiakmi na cibuľke (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Potom rezne obalíme v múke.

    Zajačie rezne  so zemiakmi na cibuľke (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Z vajíčka mlieka a hrubej múky si pripravíme cesto husté asi ako na palacinky. V ňom z oboch strán omáčame rezne.

    Zajačie rezne  so zemiakmi na cibuľke (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Opatrne prenesieme na rozpálený tuk a chvíľu z oboch strán vysmážame.

    Zajačie rezne  so zemiakmi na cibuľke (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Podávame so zemiakmi na cibuľke a trochu mletej červ. papriky ( u nás tomu hovoríme " krumplyšterc " alebo " krumplypaprikáš " ) a so šalátom. Verte mi, že toto je skoro ako hovorieva šéfkuchár Žídek, " Nebíčko v papuľke ". Dobrú chuť!

    Zajačie rezne  so zemiakmi na cibuľke (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Na masti alebo oleji speníme cibuľku- jemne do zlatova.

    Zajačie rezne  so zemiakmi na cibuľke (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Zemiaky sme si urobili skôr na pare a potom sme ich šupli na cibuľku. Prifarbili sme ich mletou červenou paprikou a dochutili soľou. No a príloha k rezňom je tu.

    Zajačie rezne  so zemiakmi na cibuľke (fotorecept) - obrázok 8

Diskusia k receptu

12 komentárov k receptu
rezne zo zajaca milujem, len škoda, že môj zdroj vyschol a veru zajačika sme už nemali dávno :-(
ten úvodný obrázok je krásny... pravý slovenský nedeľný obed... a k tomu ešte aj krásny tanier :-)
tiež som už celé roky zajačinku nemala... tak by som si pochutila na tvojich rezníkoch a tie zemiačky, slinky sa mi zbiehajú... :-)
Veľmi dobrééééééé, zajačina ide u nás na každý spôsob, zatiaľ zajace chováme doma, ale len do zimy, potom s chovom celkom končíme. Aj podľa odbornáíkov na stravovanie je zajačina najdietnejšie a najkvalitnejšie mäso, ďaleko vpredu pred kuracinou. Doporučujú ju ľuďom ťažko chorým a trpiacim na rôzne alergie. Sama mám známu, ktorej synovec nemôže jesť iné mäso ako zajačie, tak ju občas zásobím. eceptom si mi narobila také chúťky :-))
mňam zajačiky chováme doma , takže budú aj rezne teraz , síce vyprážané u nás neni oblúbené ale nikdy nevieš :-)))), ale vyzerá velmi lákavo na obrázku
Jáj toto som ako dieťa strašne ľúbila,naši chovali vo veľkom,ale už teraz nie,ale akurát sme sa z mužom bavili,že by sme mali začať chovať aj my,je to zdravé mäsko a dá sa pripraviť na veľa spôsobov,takú chuť si mi narobila, spomínam si že otec robieval aj zajačiu šunku,to bola delikatesa a pamätám sa že to varieval v octovej fľaši,v takej ako boli voľakedy, jaj staré dobré časy...:-)
Áno, je to tak, ako napísala @valeri , zdravé a diétne mäsko. Tiež ho robievame na rôzne spôsoby, to sa nedá zunovať, lebo raz je na smotane s haluškami alebo knedľou, druhý raz pečený a plnený, potom zasa na paprike s takými zemiakmi ako toto. Zo staršieho zajka mám v mrazničke nachystané fašírky ( tam som dokúpila bôčik a spolu som to zmiešala, lebo samotné zo zajaca by boli suché ). Aj v klasickom troj obale sú rezne výborné, inokedy zasa zajka odkostím a pokrájam na slížiky, pridám brokolicu a nivu, to je ešte len dobrota. Zatiaľ som vymenovala asi šesť spôsobov, to je na šesť nedelí obed. Pre nás lacný lebo to máme doma, inak 1kg zajaca stojí okolo 7Eur. Teraz chováme také veľké zajace:" barany ".

Pridaj komentár k receptu: