Zajac v husi
Autor receptu: redakcia
6 porcií |
50 minút príprava |
180 minút tepelná úprava |
Postup- Vykosteného zajaca prešpikujeme slivkami a dáme ho na chladné miesto marinovať v brandy na 24 hodín. Náplň pripravímez mletého teľacieho pleca, pridáme vajcia, smotanu, soľ a korenie.
- Túto náplň rozprestrieme na hus, ďalej rozprestrieme zajaca a znovu prekryjeme náplňou, hus zašijeme a zabalíme do potravinovej fólie, ktorá nám pomôže hus sformovať späť do
pôvodného tvaru.
- Pečieme v rúre na 80°C asi dve hodiny, odporúčame použiťsondu na 60°C. Potom zvýšime teplotu na 110°C a dopečieme v jadre na 68°C. Pred koncom zvýšime teplotu po dobu 10 minút na dopečenie zlatej kôrky. Hus potom vychladíme a krájame na tenké rezy.
|