Foto: jahodka6064
Tento koláč je famózny, či už jeho úžasnou chuťou alebo veľmi rýchlou a jednoduchou prípravou, a prečo zabudnutý? :), pri pečení vôbec naň Zobraziť celý popisTento koláč je famózny, či už jeho úžasnou chuťou alebo veľmi rýchlou a jednoduchou prípravou, a prečo zabudnutý? :), pri pečení vôbec naň nemusíte myslieť. :)
porcií
príprava
Suroviny
6 ks |
|
250 g |
|
1/2 lyžičky |
|
1/2 lyžičky |
|
1 lyžica |
|
400 ml |
|
250 g alebo iné drobné červené ovocie |
|
2 ks |
|
2 ks |
|
Postup
-
1
Rúru predhrejeme na 220 stupňov (plynová rúra stupeň 7).
- 2
Vo veľkej mise vyšľaháme bielky so soľou do tuha,pridáme postupne cukor potom kypriaci prášok do pečiva a vanilkovú esenciu a šľaháme kým sneh nie je pevný a lesklý. (trvá to len chvíľu). Plytký plech na pečenie vymastíme maslom a rovnomerne naň rozotrieme snehovú hmotu a šup do rúry. A teraz POZOR! Vložíme do rúry zavrieme dvierka a ihneď vypneme! Necháme v rúre cez noc a dvierka neotvárame, dokonca na to ani nepomyslíme!!!
- 3
Na druhý deň pred podávaním , vyšľaháme smotanu do tuha rozotrieme na koláč , poukladáme umytým ovocím ( černice, maliny, jahody ,ríbezle, čučoriedky, alebo zmes všetkého ) . Z marakují ( môžeme miesto marakují použiť aj passion fruit) vyberieme lyžičkou dužinu a dáme ju na koláč . Pokrájame na úhľadné kúsky. Dobrú chuť!
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Čo je na úvodnej fotke, tak na to som neprišiel ani po dôkladnej porade s mojím pytónom Brutusom.
Marakuja a passion fruit je úplne to isté, autorka kuchárskej knihy by to mohla vedieť ( cs.wikipedia.org/wiki/Marakuja)....