Zabudnutá vášeň

jahodka6064 - fotkajahodka6064, 18. januára 2012

Tento koláč je famózny, či už jeho úžasnou chuťou alebo veľmi rýchlou a jednoduchou prípravou, a prečo zabudnutý? :), pri pečení vôbec naň Zobraziť celý popisTento koláč je famózny, či už jeho úžasnou chuťou alebo veľmi rýchlou a jednoduchou prípravou, a prečo zabudnutý? :), pri pečení vôbec naň nemusíte myslieť. :)

12
porcií
10 min minút
príprava

Suroviny

6 ks
250 g
1/2 lyžičky
1/2 lyžičky
1 lyžica
400 ml
250 g alebo iné drobné červené ovocie
2 ks
2 ks

Postup

  1. 1

    Rúru predhrejeme na 220 stupňov (plynová rúra stupeň 7).

  2. 2

    Vo veľkej mise vyšľaháme bielky so soľou do tuha,pridáme postupne cukor potom kypriaci prášok do pečiva a vanilkovú esenciu a šľaháme kým sneh nie je pevný a lesklý. (trvá to len chvíľu). Plytký plech na pečenie vymastíme maslom a rovnomerne naň rozotrieme snehovú hmotu a šup do rúry. A teraz POZOR! Vložíme do rúry zavrieme dvierka a ihneď vypneme! Necháme v rúre cez noc a dvierka neotvárame, dokonca na to ani nepomyslíme!!!

  3. 3

    Na druhý deň pred podávaním , vyšľaháme smotanu do tuha rozotrieme na koláč , poukladáme umytým ovocím ( černice, maliny, jahody ,ríbezle, čučoriedky, alebo zmes všetkého ) . Z marakují ( môžeme miesto marakují použiť aj passion fruit) vyberieme lyžičkou dužinu a dáme ju na koláč . Pokrájame na úhľadné kúsky. Dobrú chuť!

Diskusia k receptu

marcy
to je náhoda,teraz som si pozrela recept na Pavlovu a je to niečo podobné,piekla to jedna česká austrálčanka :)
jahodka6064
ano , je to niečo podobné,len do Pavlovej ide ocot a sem nie,inak je naozaj úžasný oplatí sa vyskúšať:))
marcy
určite vyskúšam,lebo my sme na sladkéééé so švagrinkou a ona bude mať čoskoro sviatok
tothka
Pre mňa zaujímavá obmena , s práškom do pečiva som takéto ešte nerobila, takže čas povie kedy vyskúšať, ale bude to určite.
jody
tak toto by som mohla vyskúšať aj ja, ktorá nevie piecť! :-)
marijanka712
ten ocot do bielok sa podla mudrých ludí dáva na to aby sa bielka dobre vytrepali a má akosi zaručiť ich čistotu prevencia pred masnotou.čiže ked chceš , aby sa bielka dobre a rýchlo vytrepali treba dať trocha ocot .aj ja si tento recept odkladám, lebo vypadá na delikatesu a najmä ked máte vela rôzného ovocia.
danielas
otázočka. Ako sa potom oddeľuje od plechu,nie je s tým problém?Neprilepí sa? Je ozaj dobrý,robievam ho,ale na mastnom papieri,ten odlepím a preložím na tácku na ktorej aj dorábam koláčik.Doporučujem
babkamt
recept je zaujímavý. Tá snehová hmota je po upečení biela ? Recept som si uložila do kk.
alexola
škoda, že naša rúra sa hneď po vypnutí začne chladiť....
radulienka
No to je krása, to musím vyskúšať, také jemnučké dezerty mám rada, díky za recept!
3sandra3
ja by som naň nikdy nezabudla,,,, takže nezabudnem ani vyskúšať.
evanaaa
Na koľko stupňov sa má rúra vyhriať, aby sa teplo udržalo do rána?
evanaaa
Prepáč,@jahodka6064 , veď ten údaj máš úplne navrchu a ja som ho nezbadala. Ale tento "bezé" koláč si ukladám.
celeblith
pufff...tak toto som este nepocula...@jahodka6064 a aspon orientacne kolko hodin je to v tej rure? 10, 12 alebo aj dva dni? :) neviem si predstavit tu chut...musim vyskusat ;) a teraz v zime, ked vela toho ovocia nie je, moze sa dat aj kompot, alebo to by uz bolo velmi mokre?
jeka
No @Jahodka6064 zaujímavý a rýchlý,už som piekla desaťminútovy,ale taký ešte nie,ukadám a určite vyskúšam.Máš ešte v zásobe také rýchle,lebo v jari nebude času na vypekanie:Dakujem za receptík.
jahodka6064
celeblith, v rure ho maš do dalsieho dňa a ozdobit ho možeš aj mrazením ovocím ja som ho už velakrát tak robila a nebol vlhký , v chladničke nechaj ovocie rozmrazit a potom ho možeš poukladat
janger
Svagrinka robila na Vianoce vybornu Pavlovu, s cervenym ovocim. Tak si mi ju pripomenula, je to maskrtka :-).
klaura
no teda ..... toto musím vyskúšať ... :)) kk
nika72
uložené v rúre a čakám do rána....som zvedavá na výsledok...:o)
germa
cez víkend som vyskúšala, ale korpus sa mi zdal taký gumovitejší, nie chrumkavý, ako by mal byť. Alebo to má byť tak?
jahodka6064
korpus nemá byt gumový :(((, je to skôr ako puding zo spodu malinko chrumkavý, niekde si musela spraviť chybu:(
bogar
presne tak odpustite si hlupe komentare pretoze tato prezentacia nieje najkrajsia tiez... a nikto to nekomentuje ...
hadik
@jahodka6064 o sebe v profile tvrdí, že je autorka kuchárskej knihy, ako vtip dobré, no nekúpil by som si ju ani omylom.

Čo je na úvodnej fotke, tak na to som neprišiel ani po dôkladnej porade s mojím pytónom Brutusom.

Marakuja a passion fruit je úplne to isté, autorka kuchárskej knihy by to mohla vedieť ( cs.wikipedia.org/wiki/Marakuja)....

Zaujímavé video z archívu TV Varecha