Vysmážaný pangasius v sezame (fotorecept)
Autor receptu: elekra
Dostala som ohromnú chuť na vysmážanú rybu a tu je výsledok môjho snaženia.
6-8 porcií |
40 minút príprava |
45 minút tepelná úprava |
Postup
- Filety z pangasia umyjeme,
- osušíme, pokrájame na jednotlivé porcie a osolíme.
- Obaľujeme ich v klasickom trojobale (hladká múka, rozšľahané vajíčka s mliekom a štipkou soli a strúhanke).
- Ja do strúhanky pridávam sezamové semienka.
- Obalené kúsky ryby vysmážame na rozhorúčenom oleji do zlata (obrázok je trochu rozmazaný, moc sa mi nevydaril),
- a hotové necháme na obrúsku odkvapkať od prebytočného oleja.
- Očistené a na kocky nakrájané zemiaky dáme variť s trochou soli.
- Medzitým si pripravíme na kocky nakrájanú cibuľku,
- ktorú si upražíme do ružova,
- pridáme k uvareným a scedeným zemiakom,
- spolu popučíme
- a podávame s vysmážanou rybou. Zemiaky som servírovala z formičky, aby dobre vyzerali na tanieri. U nás bol ešte súčasťou obeda najemno postrúhaný uhorkový šalát.