Vysmážaný pangasius v sezame (fotorecept)

Autor receptu: elekra

Dostala som ohromnú chuť na vysmážanú rybu a tu je výsledok môjho snaženia.

6-8
porcií
40 minút
príprava
45 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Filety z pangasia umyjeme,
  2. osušíme, pokrájame na jednotlivé porcie a osolíme.
  3. Obaľujeme ich v klasickom trojobale (hladká múka, rozšľahané vajíčka s mliekom a štipkou soli a strúhanke).
  4. Ja do strúhanky pridávam sezamové semienka.
  5. Obalené kúsky ryby vysmážame na rozhorúčenom oleji do zlata (obrázok je trochu rozmazaný, moc sa mi nevydaril),
  6. a hotové necháme na obrúsku odkvapkať od prebytočného oleja.
  7. Očistené a na kocky nakrájané zemiaky dáme variť s trochou soli.
  8. Medzitým si pripravíme na kocky nakrájanú cibuľku,
  9. ktorú si upražíme do ružova,
  10. pridáme k uvareným a scedeným zemiakom,
  11. spolu popučíme
  12. a podávame s vysmážanou rybou. Zemiaky som servírovala z formičky, aby dobre vyzerali na tanieri. U nás bol ešte súčasťou obeda najemno postrúhaný uhorkový šalát.