Mám rada vyprážaný syr, ale skoro nikdy som ho nerobila, pretože mi vadí smrad rozpáleného oleja a tiež jeho množstvo v hotovom syre. Preto Zobraziť celý popisMám rada vyprážaný syr, ale skoro nikdy som ho nerobila, pretože mi vadí smrad rozpáleného oleja a tiež jeho množstvo v hotovom syre. Preto som sa rozhodla vyskúšať vyprážanie v teplovzdušnej rúre bez oleja či tuku. Po niekoľkých pokusoch je výsledok úplne super. Takýmto spôsobom vyprážam aj mäso, karfiol, šampiňony atď.
porcie
príprava
na 200 °C
Postup
-
1
Každý kúsok syra (najlepší je Havran) obalíme v múke, vajíčku (vajce rozmiešame s mliekom a ochutíme vegetou, čiernym korením a červenou paprikou), strúhanke a ešte raz vo vajíčku. Uložíme na plech alebo silikónku.
- 2
Očistíme zemiaky, uložíme na plech s papierom (plech s papierom na pečenie alebo silikónová podložka). Osolíme a posypeme mletou rascou. Vložíme do vyhriatej rúry a pečieme 5 minút.
- 3
Po piatich minútach vložíme syr a upečieme. Doba pečenia syra je cca 15 minút. Záleží od rúry, každá pečie trochu inak.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Ale zaujímalo by ma, akú konzistenciu má takto pripravený syr? Rovnakú ako klasika, je mäkký?
Syr obalený po druhý krát vo vajíčku, už nedávať do strúhanky, ale rovno na plech a do rúry.