Vyprážaný syr z teplovzdušnej rúry

lallya - bez fotkylallya, 15. júna 2013

Mám rada vyprážaný syr, ale skoro nikdy som ho nerobila, pretože mi vadí smrad rozpáleného oleja a tiež jeho množstvo v hotovom syre. Preto Zobraziť celý popisMám rada vyprážaný syr, ale skoro nikdy som ho nerobila, pretože mi vadí smrad rozpáleného oleja a tiež jeho množstvo v hotovom syre. Preto som sa rozhodla vyskúšať vyprážanie v teplovzdušnej rúre bez oleja či tuku. Po niekoľkých pokusoch je výsledok úplne super. Takýmto spôsobom vyprážam aj mäso, karfiol, šampiňony atď.

2
porcie
15 minút
príprava
20 minút
na 200 °C

Suroviny

2  ks
 na obaľovanie
1  ks
trochu
 na obaľovanie
4 ks




Postup

  1. 1

    Každý kúsok syra (najlepší je Havran) obalíme v múke, vajíčku (vajce rozmiešame s mliekom a ochutíme vegetou, čiernym korením a červenou paprikou), strúhanke a ešte raz vo vajíčku. Uložíme na plech alebo silikónku.

  2. 2

    Očistíme zemiaky, uložíme na plech s papierom (plech s papierom na pečenie alebo silikónová podložka). Osolíme a posypeme mletou rascou. Vložíme do vyhriatej rúry a pečieme 5 minút.

  3. 3

    Po piatich minútach vložíme syr a upečieme. Doba pečenia syra je cca 15 minút. Záleží od rúry, každá pečie trochu inak.

Diskusia k receptu

modrykamen
Funguje to, robím podobne a zbavil som sa smradu z prepáleného oleja, či masti. A ešte k tomu mi to viac chutí ako napité tukom, či olejom. A pri vyprážaní, napríklad karfiolu, tá babračka odpadne.
sovka62
Zaujalo ma to, práve idem "vyprážať" karfiol na plechu. je oveľa chutnejší ako klasika, nielenže nie mastný, aj chuť si zachová.
Ale zaujímalo by ma, akú konzistenciu má takto pripravený syr? Rovnakú ako klasika, je mäkký?
valeri
Aj mne sa tento spôsob veľmi páči, vyskúšam ho, len nerozumiem celkom tomu, že "syr obalíme v strúhanke a ešte raz vo vajíčku" a potom znovu do strúhanky, alebo už rovno do rúry ?
kimlo
Ja som raz robil karfiol ako ho spomína @sovka62 , bolo to hrozné, s klasickým vyprážaným sa to nedá porovnať, preto radšej vyprážam, tak isto aj syr...
irenaw
môj drahý miluje vyprážaný syr, pre neho iná cesta, ako panvica neexistuje. ja zas fondue alebo syr pečený v miskách vo vodnom kúpeli, strúhanku mi netreba ;-).
lallya
Konzistencia syra - mäkký - závisí od druhu syra, niektoré druhy sú mäkkšie, iné trochu tuhšie. Najviac sa mi osvedčil syr zn. Havran.
Syr obalený po druhý krát vo vajíčku, už nedávať do strúhanky, ale rovno na plech a do rúry.
kuko333
Debilina jak mraky ... syr (havran) sa roztiekol, zemiaky boli tvrdé po dobe pečenia 15 minút ... radšej klasickým spôsobom.
1x ubka
dvorka
Tak mám zas o jeden skvelý tip na pečenie syra. Mám to práve vyskúšané a syr je chuťovo skvelý. Síce som ho nepiekla tak dlho, lebo som ho vkladala na horúci plech do vyhriatej rúry a po piatich minútach som syry otočila a potrela ešte raz vajíčkom. Pár syrov trochu vytieklo, ale je to lepšie ako do panvice. Po chvíli vonku zatuhol a dala som ho na pôvodný. Vďaka za recept, ktorý som objavila síce až teraz, ale lepšie ako nikdy :-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia