Vyprážaný syr z teplovzdušnej rúry

Autor receptu: lallya

Mám rada vyprážaný syr, ale skoro nikdy som ho nerobila, pretože mi vadí smrad rozpáleného oleja a tiež jeho množstvo v hotovom syre. Preto som sa rozhodla vyskúšať vyprážanie v teplovzdušnej rúre bez oleja či tuku. Po niekoľkých pokusoch je výsledok úplne super. Takýmto spôsobom vyprážam aj mäso, karfiol, šampiňony atď.

2
porcie
15 minút
príprava
20 minút
na 200 °C

Postup

  1. Každý kúsok syra (najlepší je Havran) obalíme v múke, vajíčku (vajce rozmiešame s mliekom a ochutíme vegetou, čiernym korením a červenou paprikou), strúhanke a ešte raz vo vajíčku. Uložíme na plech alebo silikónku.
  2. Očistíme zemiaky, uložíme na plech s papierom (plech s papierom na pečenie alebo silikónová podložka). Osolíme a posypeme mletou rascou. Vložíme do vyhriatej rúry a pečieme 5 minút.
  3. Po piatich minútach vložíme syr a upečieme. Doba pečenia syra je cca 15 minút. Záleží od rúry, každá pečie trochu inak.