Vyprážaný syr z teplovzdušnej rúry
Autor receptu: lallya
Mám rada vyprážaný syr, ale skoro nikdy som ho nerobila, pretože mi vadí smrad
rozpáleného oleja a tiež jeho množstvo v hotovom syre. Preto som sa rozhodla vyskúšať
vyprážanie v teplovzdušnej rúre bez oleja či tuku. Po niekoľkých pokusoch je výsledok
úplne super. Takýmto spôsobom vyprážam aj mäso, karfiol, šampiňony atď.
2 porcie |
15 minút príprava |
20 minút na 200 °C |
Postup
- Každý kúsok syra (najlepší je Havran) obalíme v múke, vajíčku (vajce rozmiešame s mliekom a ochutíme vegetou, čiernym korením a červenou paprikou), strúhanke a ešte raz vo vajíčku. Uložíme na plech alebo silikónku.
- Očistíme zemiaky, uložíme na plech s papierom (plech s papierom na pečenie alebo silikónová podložka). Osolíme a posypeme mletou rascou. Vložíme do vyhriatej rúry a pečieme 5 minút.
- Po piatich minútach vložíme syr a upečieme. Doba pečenia syra je cca 15 minút. Záleží od rúry, každá pečie trochu inak.