Vyprážaný syr - plnený fotorecept

babina49 - fotkababina49, 16. júna 2012
Vyprážaný syr - plnený (fotorecept)
Foto: babina49

Dnes bol kvoli časovej tiesni na obed vyprážaný syr. Viem,že toto jedlo robí 90% slovenských domácností a vedú sa polemiky,ako ho obaliť,aby nevytiekol...Záruka je,vyprážať ho na prudkom ohni.

Suroviny

na obalenie:
na naplnenie:

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Syr si dáme nakrájať na tenšie a spájame dva plátky,medzi ktoré vložíme nivu,alebo šunku. Alebo,keď nám nakrájajú štandardnú hrúbku syra,ako mne,tak si doma nožíkom narežem malú kapšičku,do ktorej vložím zložený plátok šunky,alebo plátok nivy,obalím v trojobale a vyprážam na horúcom oleji-syr zaručene nevytečie. Ako príloha bývajú hranolky a tatarka.

Diskusia k receptu

7 komentárov k receptu
Syr neobaľujem v múke (ani ryby a žiadnu zeleninu, voľajako mi tam múka nepasuje), obalím ho dvakrát - vajíčka, strúhanka, potom opäť vajíčka, strúhanka - a vyprážam - nevytečie. S tým horúcim olejom máš pravdu, vyprážať sa má na rozpálenom oleji, ale nie na prepálenom.
@karolka , to je jasné,že nie prepálený a to obaľovanie bez múky som zažila práve pred týždňom,keď sme boli na chate,zabudli sme kúpiť múku a strúhanky bolo dosť,tak sa obaľovali kuracie rezne -strúhanka,vajíčko,strúhanka a boli také ako "vyšité"

Pridaj komentár k receptu: