Vyprážaný patizón a žltá fazuľka struková

dvorka - fotkadvorka, 6. augusta 2012
Vyprážaný patizón a žltá fazuľka struková
Foto: dvorka

Leto plné zeleniny a ovocia mám najradšej. Mám záhradku kde si vypestujem po troške toho, čo máme doma jedávame. Dnes som zvolila zeleninový obed a aj keď som nevedela aké to všetko bude, vyšlo to. Patizón robím už roky, no fazuľku som urobila prvý krát a nesklamala.

3
porcie
30 minút
príprava
5 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 ks
3 ks
1/2 misky
1/2 misky
1 téglik

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Odtrhla som si mladý patizón o priemere asi 12 cm. Doma som ho umyla, vykrojila stopku a miesto kde bol kvet. Nakrájala som na plátky asi 8 mm široké, okrájala šupku, posolila každý kúsok a položila na papierovú utierku. Fazuľky som umyla, odstrihla konce a nechala vysušiť.

    Vyprážaný patizón a žltá fazuľka struková - obrázok 1
  2. 2

    Pripravila som si na trojobal: múku, vajíčko so soľou a strúhanku. Patizóny som obaľovala najskôr vo vajíčku, potom v múke, zas vo vajíčku a nakoniec v strúhanke.

    Vyprážaný patizón a žltá fazuľka struková - obrázok 2
  3. 3

    Na panvici na troche oleja som pomaly vyprážala patizóny.

    Vyprážaný patizón a žltá fazuľka struková - obrázok 3
  4. 4

    Vypražené som ukladala na papierovú utierku. Olej som vyčistila od strúhanky.

    Vyprážaný patizón a žltá fazuľka struková - obrázok 4
  5. 5

    Do vajíčka čo mi ostalo som pridala múky toľko, aby som mala polotuhé cestíčko. Do neho som dala fazuľky, poriadne namočila a potom po jednom vyberala a dávala na panvicu.

    Vyprážaný patizón a žltá fazuľka struková - obrázok 5
  6. 6

    Vyzerajú ako malé krokodílky. Opražila som z jednej, potom z druhej strany na miernom plameni.

    Vyprážaný patizón a žltá fazuľka struková - obrázok 6
  7. 7

    Vybrala som z panvice na tanier s papierovou utierkou.

    Vyprážaný patizón a žltá fazuľka struková - obrázok 7
  8. 8

    Ako prílohu som robila zemiaky. Už dlhé roky zemiaky parím. Nové bez klíčkov poriadne vyumývam s kefkou, uložím na parák z tlakového hrnca, do hrnca nalejem pol hrnčeka teplej vody, vložím parák so zemiakmi, zavriem a zapnem plyn. Keď hrniec začne fufňať, plyn stíšim na minimum. Celé zemiaky potom parím 7 minút, ak mám nakrájané, len 5. Vypnem šporák a nechám dôjsť ešte 10 minút. (Niekto sa bojí tlakového hrnca, no ja som mala aj starý hliníkový kedysi, aj novší nerezový, teraz trošku novší nerezový a nikdy som nemala problém. Vždy treba pokličku poriadne vyumývať a aj rúrku kade ide vzduch a nemá sa prečo upchať. ) Zemiaky po 10-tich minútach vyberiem a v paráku ich nechám ochladiť.

    Vyprážaný patizón a žltá fazuľka struková - obrázok 8
  9. 9

    Zemiak nakrájam na plátky, netreba ani soliť lebo má v sebe soľ ktorá sa nevyplaví do vody. Plátky patizónov a fazuľky polejem bielym jogurtom s troškou soli.

    Vyprážaný patizón a žltá fazuľka struková - obrázok 9
Recept je zaradený do kategórií:
Bezmäsité jedlá, Sezónne jedlá, Letné

Diskusia k receptu

eldina
uuuuuuuuuuuuuu,toto môžem denne!!......okamžite zajtra robím!!......:)cmuk, za nápad....:)
eldina
v hladovom ošiali som aj zabudla-tie fazuľky musia byť nenormálne chutné..:)
alena45
zelenú fazuľku som vyprážala len raz, rodine nechutila, ale kolega mi vtedy poradil, aby som si ju napichala pomocou dvoch špáradiel, takže som mala väčší kus a tým menej obaľovania.
marienka44
Dnes som chcela kupit mladu fazulku na trhu a podla flariek uroda nebola ziadna, vsetko vyschlo. Je to pravda?
tatty
Marienka, asi ako kde..my sme mali fazuľky dosť a nie sme ďaleko od teba.