Foto: izabella929
Ľahké jedlo, ktoré je zároveň aj rýchlo hotové a patrí medzi naše obľúbené.Najradšej ho robím v sezone, vtedy je ho dosť v ochodoch.
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Karfiol umyjem , dám do rajnice variť so štipkou soli a štipkou sody bicarbony..Poklial sa karfiol varí, očistila som si zemiaky, pokrájala na hranolky, pripravila olej a do horúceho som začala dávať pokrájané hranolky.Hotové hranolky som vybrala do misy, posypala štipkou soli.Uvarený karfiol som vybrala z vody, rozšľahala som si vajcia, karfiol som v nich obali la potom v strúhanke.Hotové jedlo som naložila na taniere. Ako prílohu som podávala rajčinový šalát. Rajčiny a cibuľu som pokrájala na kúsky urobila slladkokyslý nálev a zaliala pokrájané rajčinky.
Diskusia k receptu