Vyprážaný karfiol

izabella929 - fotkaizabella929, 6. decembra 2011

Ľahké jedlo, ktoré je zároveň aj rýchlo hotové a patrí medzi naše obľúbené.Najradšej ho robím v sezone, vtedy je ho dosť v ochodoch.

4
porcie
30 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 ks menší
4 lyžice
2 ks
300 g
4 ks
1 ks
300 ml
štipka




Postup

  1. 1

    Karfiol umyjem , dám do rajnice variť so štipkou soli a štipkou sody bicarbony..Poklial sa karfiol varí, očistila som si zemiaky, pokrájala na hranolky, pripravila olej a do horúceho som začala dávať pokrájané hranolky.Hotové hranolky som vybrala do misy, posypala štipkou soli.Uvarený karfiol som vybrala z vody, rozšľahala som si vajcia, karfiol som v nich obali la potom v strúhanke.Hotové jedlo som naložila na taniere. Ako prílohu som podávala rajčinový šalát. Rajčiny a cibuľu som pokrájala na kúsky urobila slladkokyslý nálev a zaliala pokrájané rajčinky.

Diskusia k receptu

sneica
lubim karfiol v hociakej forme....dala by som si z tohto...:)
cica2
zbožňujem karfiol a najviac keď je vyprážaný @izabella929v ždy vieš jedlo tak krásne naaranžovať, vidno že varíš s láskou a s radosťou:-))




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia