Vyprážaný karfiol

Autor receptu: izabella929

Ľahké jedlo, ktoré je zároveň aj rýchlo hotové a patrí medzi naše obľúbené.Najradšej ho robím v sezone, vtedy je ho dosť v ochodoch.

4
porcie
30 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Karfiol umyjem , dám do rajnice variť so štipkou soli a štipkou sody bicarbony..Poklial sa karfiol varí, očistila som si zemiaky, pokrájala na hranolky, pripravila olej a do horúceho som začala dávať pokrájané hranolky.Hotové hranolky som vybrala do misy, posypala štipkou soli.Uvarený karfiol som vybrala z vody, rozšľahala som si vajcia, karfiol som v nich obali la potom v strúhanke.Hotové jedlo som naložila na taniere. Ako prílohu som podávala rajčinový šalát. Rajčiny a cibuľu som pokrájala na kúsky urobila slladkokyslý nálev a zaliala pokrájané rajčinky.