Vyprážaný karfiol s pažítkovou omáčkou
Autor receptu: redakcia
Karfiol možno variť, dusiť, zapekať či opekať s vajcami ako mozoček, smažiť, podávať ako nákyp či puding. Tento recept pre vás pripravil šéfkuchár Ľubomír Šmindák.
4 porcie |
20 minút príprava |
20 minút tepelná úprava |
Postup
- Očistený, umytý karfiol dáme variť do osolenej vriacej vody do polomäkka. Povarený karfiol vyberieme a necháme vychladnúť. Rozobraný na väčšie ružičky obalíme najskôr v hladkej múke a potom v hmote, ktorú si pripravíme z mlieka, rozšľahaného vajca, múky, strúhanky a nastrúhaného syra.
- Obalený karfiol pomaly vyprážame na rozohriatom tuku dozlatista. Hotový karfiol podávame preliaty pažítkovou omáčkou: pripravíme ju z tatárskej omáčky, do ktorej nakrájame čerstvú pažítku podľa vlastnej chuti.
- Náš tip: Takto pripravený karfiol bude krehký a chutiť bude nielen po zelenine, ale aj po syre, v ktorom bol obalený.