Vyprážaný karfiol (fotorecept)

Autor receptu: krasomil

Ten receptik tu davam pre zvlaštnych turistoch, čo jedza mäso žvirat ktore maju meno. Keby nahodou zabludzil na varechu dajaky Peruanec, nech patri, co navaril neška na obed Krasomil. (aj ja som mal dažďovku Dorotku)

6-8
porcií

Postup

  1. Karfiol rucim do harčka s vriacu osolenu vodu a povarim. Kedz je mäkky, ta varim ho dva minuty a kedz je poriadne tvardy, ta ho varim a picham doňho s vidličku, pokym neni mäkky.
  2. Vec ho otarham na take ružičky jak ho vidzice na fotke a obalim ho v muke.
  3. Rozmišam vajička so soľu aj poprom tak, že by bula pena va verchu. Vymačam ho vo vajcoch.
  4. Potom ho vyberem a rucim do struhanky a obalim ho. POZOR! - neciskac na neho, bo je mäkký.
  5. Na to, že ja še stravujem zdravo, pečem ho vo šmaľcu. Paničky a turisci možu aj v oľeju.
  6. Karfiolik dozdobime banduročkami poliatymi mašelkom a ešte na to narubal falatok petružky. Dal mi ešte tatarku.
  7. Za to, že jeden malý Krasomil neľubi karfiol, ta mi mu urobil vypražany syrik. Postup je taky isty ako u karfiolu. (syr nepredvatať!)