Vyprážaný kapor obalený v múke s koreninami

Autor receptu: miloss2

Začala sa sezóna lovu rýb,švagor ma zásobuje svojimi úlovkami.Moja drahá zbožňuje takto upraveného kapra,možno zachutí aj niekomu z vás.

4
porcie
60 minút
príprava
5 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Kapra vykosťujem,ale kožu nechávam.Z jedného menšieho kapra spravím 4 filety.Filety posypem korením na ryby a pokvapkám šťavou s citróna.Dám do chladničky odležať najmenej 1 hodinu.Nechal som ho v tej chladničke aj do druhého dňa a nevadilo to.
  2. Do polohrubej múky dám mletú rascu ,mleté čierne korenie,mletú červenú papriku a soľ.Dobre premiešam.
  3. Filety z kapra obalím v múke s korením a vypražím na rozpálenom oleji z oboch strán do zlatova.Na tanieri môžete pridať plátok masla.Ja si nedávam,lebo mám rád rybaciu chuť.