Kysnuté šišky
Kysnuté šišky

Vyprážané kysnuté guľôčky so šafranovým pudingom

Marek Karaka
majiteľ a šéfkuchár reštaurácie Alej v Bojniciach, 4. októbra 2018
Vyprážané kysnuté guľôčky so šafranovým pudingom
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
10
porcií
90 minút
príprava

Suroviny

Cesto:
250 g
250 g
1 bal.
1 ks
štipka
1 KL
4 PL
1 PL
2 PL
1 PL
250 ml
Puding:
1 ks
250 ml
100 g
štipka
1 PL

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Cesto: Všetky suroviny na cesto vymiešame a necháme 45 minút kysnúť. Z vykysnutého cesta urobíme guľky, ktoré vysmažíme v oleji.

  2. 2

    Puding: Do vlažného mlieka rozšľaháme žĺtok s cukrom a so šafranom, mlieko privedieme do varu a zahustíme Solamylom.

  3. 3

    Takto pripravený puding podávame so smaženými guľôčkami, posypanými práškovým cukrom, môžeme dozdobiť sezónnym ovocím.

Diskusia k receptu


Zatiaľ 0 komentáre