Kuracia pečeň

Vyprážané kuracie pečienky (fotorecept)

Autor receptu: gordonko

Kuracie pečienky inak ako dusené...

50 minút
príprava
45 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Rozmrazené pečienky zbavíme šliach, či čo to tam je a okrem toho dávame pozor, či tam neostala zabudnutá žlč, ktorú treba opatrne odstrániť, aby nevytiekla do pečienok. Boli by potom nejedlé.
  2. Pripravíme si trojobal - hladká múka, mlieko s rozšľahaným vajíčkom a strúhanku. Pečienky NESOLÍME, hneď ich poobaľujeme v hladkej múke, namočíme v mlieku s vajíčkom a obalíme strúhankou, a poukladáme si to niekde na tácku. Keď máme obalené, zvyšnú múku prisypeme do mlieka s vajcom a osolíme. Vymiešame si takú jemne hustú zmes, do ktorej obalené pečienky znovu namočíme a znova obalíme v strúhanke.
  3. Obalené pečienky vysmážame na oleji na minimálnom plameni v zakrytej panvici po dobu asi 4 - 5 minút, potom pečienky otočíme a smažíme z druhej strany 3 - 4 minúty. Či je to dobré zistíte potom ako sa zahryznete do prvého kúsku hneď pri vysmážaní.
  4. Asi po 45 minútach som mal povysmážané... Príloha je podľa mňa lepšia - uvarené zemiaky, ale nakoľko ostali francúzske zemiaky zo včera, tak som zvolil prílohu ryžu, aby to nebol samý zemiak.
  5. ...a máme hotovo DOBRÚ CHUŤ