Vyprážané figy v tempure z lieskovcov
Tibor Samaranský a Martin Maslančík
z vlastného GreenFood Restaurant v Piešťanoch - Ratnovciach, 16. novembra 2017
z vlastného GreenFood Restaurant v Piešťanoch - Ratnovciach, 16. novembra 2017
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
porcie
15 minút
príprava
príprava
20 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Ryžu dôkladne umyjeme pod studenou vodou a uvaríme ju v dostatočnom množstve vody tak ako cestovinu. Keď je ryža mäkká, opäť ju dôkladne opláchneme. Vychladnutú a scedenú ryžu zmiešame s kyslou smotanou, medom, vanilkovým extraktom a so škoricou. Odložíme do chladu.
- 2
Orechy pomelieme. V mise vyšľaháme vajíčka ručným mixérom asi 5 minút. Do vyšľahaných vajíčok dáme mlieko, škrob, pomleté orechy, sódu bikarbónu a dôkladne premiešame.
- 3
Olej rozpálime a figy nakrájame na mesiačiky, ktoré obalíme v práškovom cukre a v cestíčku. Keď sú figy obalené, pomaly ich vkladáme do rozpáleného oleja a pražíme 2–4 minúty dozlatista. Figy podávame so sladkou ryžou.
Tiež figy:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu