Vyprážané dubákové hlavičky (fotorecept)

Autor receptu: zabiatko66

Milí varechári, včera bol sviatok a ja som bola zase v hore na hríboch v Žiarskej doline a veru som veľa nazbierala, ale som bola aj unavená lebo sme chodili po hore od 7,00 hod. do 15,00 hod. Ale oplatilo sa. Moja polovička mi volala aj do hory, kde som tak dlho, že je hladný. No keď som prišla tak som rýchle upražila dubáčky. A ostatné huby ma čakajú dnes - Idem zavárať alebo urobím super hríbovú pomazánku. Tú Vám tiež napíšem.

25 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Dubáky očistíme a umyjeme.
  2. Hlavičky nakrájame na 5 mm mesiačiky a osolíme necháme 5 min. postáť. Nožičky ja dávam na sušenie.
  3. obalíme v trojobale. Klasika ako rezne. Múka, vajce, strúhanka. Do vajca pridám vegetu.
  4. Dubáky obalené nachystané na vysmážanie.
  5. Dubáky vysmažíme na oleji z oboch strán. 5-6 min z jednej stany a 5-6 min. z druhej stany.
  6. Príloha: Varené zemiačiky.
  7. ...a môžeme stolovať. Môžeme si pridať tatársku omáčku alebo kyslé uhrky. Zemiačky ozdobíme petržlenovou vňiatkou a priložíme kúsky nakrájanej čerstvej červenej papriky. Dobrú chuť!