Vyprážané bedle so šunkou (fotorecept)
Autor receptu: evusik
U nás doma zúri hríbová sezóna. Každý deň mi muž nosí plný košík hríbov, a to stíha ešte aj chodiť do práce. Včera mi doniesol aj pár bedlí, aj keď nerada (nerada preto, že by som také jesť nemala) pustila som sa do vyprážania.
|
10 minút príprava |
15 minút tepelná úprava |
Postup
- Bedle očistíme, nožíkom oškrabkáme, papierovou utierkou poutierame a osolíme
- Vyberieme si dve rovnako veľké, na jednu uložíme 2-3 plátky šunky, prikryjeme druhým klobúčikom a obalíme v trojobale. Keďže som mala nepárny počet jednu som obalila samotnú. Vysmažíme v horúcom oleji a necháme odkvapkať na papierovej útierke.
- Ak nemáte doma tatarskú, tak ako ja, môžete si pripraviť dresing. Kyslú smotanu vymiešame s pretlačeným cesnakom, rajčinu prekrojíme, vyberieme dužinu a tvrdý okraj nakrájame na malé kocky. Zamiešame do dresingu, môžeme okoreniť mletým bielym korením.
- A keď už som mala zapnutý friťák, spravila som aj opekané zemiaky, keď nezdravé-tak kompelt.