Vyprážaná Sabi hrudka

Autor receptu: tinca

Žiaden veľký recept, skôr vám chcem dať do pozornosti tento výborný syr na vyprážanie, ktorý sa nerozteká. Vyrába ho sabinovská mliekáreň,ktorá je výrobcom aj ďalšieho skvelého syra volovca. V marketoch ju žiaľ nedostať, ale nosí mi ju priateľka z Novák.

1
porcia
10 minút
príprava
5-7 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Sabinovskú hrudku bielu, ktorá má tvar pol-gule si priečne prekrojíme napoly. Mierne z oboch strán osolíme. Vajíčko si zriedime s troškou mlieka, prešľaháme. Potom si syr obalíme v klasickom trojobale hladká múka, vajíčko a strúhanka. Na horúcom oleji si sabi hrudku vypražíme do zlatista. A takto vyzerá kúpená.
  2. Ako prílohu som zvolila maslové zemiaky s vňaťkou a tatársku omáčku.
    Na obrázku vidíte, že hrudka krásne drží tvar a pri vyprážaní sa nerozteká. Dokonca ak vám zostane, tak aj studená je mäkká,nestvrdne!
    RADA navyše: Sabi hrudka sa vyrába aj ochutená, to je skôr na čerstvý konzum,ale na vyprážanie je vhodná biela.
    Tak dobrú chuť!