Husacia pečeň
Vykŕmená husacia pečeň (fotorecept)
Autor receptu: redakcia
6 porcií |
10 minút príprava |
45 minút tepelná úprava |
Postup- Vykŕmenú pečeň dobre očistíme od žiliek.
- Pečeň ponoríme do husacieho tuku. Toho má byť toľko, aby pečeň zakrýval. Dolejeme 100–150 ml vody a pečeň
v zmesi pomaly dusíme na miernom ohni. Tuk s vodou má pomaly bublať. Voda sa k tuku prilieva preto, aby nebol priveľmi horúci, pretože bez vody dosahuje teplotu až 180 °C a bez vody by sa pečeň mohla spražiť a stvrdnúť. Necháme
tepelne upravovať 45 minút. Či je už pečeň hotová, zistíme, keď do nej zapichneme špajdľu. Z pečene nesmie tiecť krv.
- Krátko pred dokončením na chvíľu ponoríme do tuku očistené a na plátky nakrájané jablká. Tie v kombinácii s pečeňou dodajú jedlu šťavnatosť.
- Hotovú pečeň nakrájame na plátky a buď ňou naplníme lokše a ozdobíme jablkami, alebo môžeme podávať každé osobitne, ale na jednom tanieri.
|