Vykostené morčacie stehno na slanine

izabella929 - fotkaizabella929, 24. mája 2015

na dnešný sviatočný obed som pripravila morčacie stehno vykostené, ktoré som robila teraz na slanine..výborná chuť..

4-5
porcie
45 minút
príprava
45 minút
tepelná úprava

Suroviny

550 g vykostené
50 g z mangalice domáca
1 ks
1 strúčik
1/2 ČL
štipka
štipka




Postup

  1. 1

    Pred nedávnom som čítala jeden článok o tom, ako odstrániť z mäsa antibiotiká..teraz neviem,či klesla na SK spotreba piva, alebo je to fakt, ktorý by nás mohol zaujímať viac..isté je, že ja som to už pár krát vyskúšala a mne to mäsko lepšie chutí,,takže vyberiem mäso z mrazáka, nechám ho roztopiť a potom ho zalejem jednou plechovkou piva a nechávam ho v tomto náleve aspoň 8 hodín..morčacie vykostené stehno som prekrojila na väčšie kusy..n a panvicu som dala pokrájanú slaninu, osmahla a pridala som pokrájanú cibuľu..k osmaženej cibuli som pridala mäso a nechala som ho ešte na tomto základe opekať..pridala som červenú mletú papriku a všetko som podliala troškou vody..osolila, okorenila, pridala som rascu a dusila spolu chvíľku..napokon som mäsko podliala ešte malým množstvom vody a pod pokrievkou som dusila na slabom plameni 40min.občas som mäsko pootáčala a pokiaľ bolo treba, vždy iba malým množstvom vody podlievala..hotové mäso som nechala postáť 15 min.aby zostala šťava v mäse..

    Vykostené morčacie stehno na slanine - obrázok 1
  2. 2

    a po 15.minútach som ho pokrájala na plátky..pokiaľ sa mäsko pamaly dusilo, pripravila som si prílohu ryžu..dnes som podávala toto výborné šťavnaté mäso so šalátom z nového kalerábu, papriky a jarnej cibuľky..

    Vykostené morčacie stehno na slanine - obrázok 2
  3. 3

    prajem vám dobrú chuť..

    Vykostené morčacie stehno na slanine - obrázok 3

Diskusia k receptu

tatranka
Chutný obed a pekne naservírovaný.Tiež sme mali dnes morčacie stehno.
afataga
vyborny obed, robila som uz velmi podobne, ale dusila som v rure, s tym pivom som to nepocula, uskodit to tomu v ziadnom pripade nemoze :-)
svedka
Akurat som nakupila morcacie stehna a morcaciu slaninu :) dakujem za inspiraciu, zajtra bude na obed :)
izabella929
@terinka55 ,som o tom presvedčená, že by ti môj obed chutil..)@elysa ,@olinecka ,@tatranka ,srdečná vďaka vám za pochvalu, obed bol skvelý.-)@afataga ,určite, že to nemôže mäsku škodiť, tak som to vyskúšala..mäso sa mi zdá svetlejšie..píšu tam, že sa môže pridať do toho rôzne korenie, cibuľa,,ale ja som použila iba to pivo..ak to nie je pravda čo píšu, ale aspoň som preto niečo urobila,aby mi to mäso z obchodu chutilo..@svedka , bola som spokojná, obed bol dobrý..) Všetkým vám veľmi pekne ďakujem za milé komentáre..)
klaudia968
@izabella929 morčacie stená robievam, vyskúšam aj tvoj recept, vyzerá dobre. To s pivom som ešte nepočula, ale tiež si myslím, že to uškodiť nemôže.
alex37
aj u nás sa robievajú a ani ja s pivom nerobievam. Dobre vedieť, pekná práca *****
babkamt
nedávno som piekla morčacie stehná prešpikované slaninou. Tvoj recept sa mi páči, putuje do kk, 5*
tiginko
výborné jedlo, mám rada morčacie stehno na akýkoľvek spôsob
marika21
Dávno som morčacie stehno nepiekla. Ďakujem za inšpiráciu a dobrý recept. Pekne naservírované, popísané, pofotené. KK5*
sracz
... v dávnej minulosti, teraz aj tu a som zvedavý, či v tom budú pokračovať aj moje vnúčence, sme tento variant prípravy mäsa nazývali: mäso s mäsom, alebo mäso na mäse! Výstižné pomenovanie Tvojeho ***** rcp, milá @izabella929 s predpokladom "nadstavovaných" chutí. Neviem sa zbaviť dojmu ani pocitu, že Ty si sa Izka musela už pred niekoľkými desaťročiami "potulovať" v okolí Košíc, ak nie priamo v nich. Podobnosť našich "kuchýň" predsa nemôže byť čiste náhodná!!! -:)))
usmejsa
ahoj, chcem vyskusat tento recept, chcem sa spytat pivo len na marinadu, a potom uz ho nedavas k maso alebo treba pridat, podlievat myslim.diky




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia