Foto: izabella929
na dnešný sviatočný obed som pripravila morčacie stehno vykostené, ktoré som robila teraz na slanine..výborná chuť..
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Pred nedávnom som čítala jeden článok o tom, ako odstrániť z mäsa antibiotiká..teraz neviem,či klesla na SK spotreba piva, alebo je to fakt, ktorý by nás mohol zaujímať viac..isté je, že ja som to už pár krát vyskúšala a mne to mäsko lepšie chutí,,takže vyberiem mäso z mrazáka, nechám ho roztopiť a potom ho zalejem jednou plechovkou piva a nechávam ho v tomto náleve aspoň 8 hodín..morčacie vykostené stehno som prekrojila na väčšie kusy..n a panvicu som dala pokrájanú slaninu, osmahla a pridala som pokrájanú cibuľu..k osmaženej cibuli som pridala mäso a nechala som ho ešte na tomto základe opekať..pridala som červenú mletú papriku a všetko som podliala troškou vody..osolila, okorenila, pridala som rascu a dusila spolu chvíľku..napokon som mäsko podliala ešte malým množstvom vody a pod pokrievkou som dusila na slabom plameni 40min.občas som mäsko pootáčala a pokiaľ bolo treba, vždy iba malým množstvom vody podlievala..hotové mäso som nechala postáť 15 min.aby zostala šťava v mäse..
-
2
a po 15.minútach som ho pokrájala na plátky..pokiaľ sa mäsko pamaly dusilo, pripravila som si prílohu ryžu..dnes som podávala toto výborné šťavnaté mäso so šalátom z nového kalerábu, papriky a jarnej cibuľky..
-
3
prajem vám dobrú chuť..
Diskusia k receptu