Tuniakový šalát

Výborný sýty šalát

Autor receptu: marianne

Našla som ho pod názvom Šalát NICE, ale neviem, či je to skutočne originál... Je výborný a veľmi sýty, tak som ho tak aj pomenovala. Ideme do leta, možno sa niekomu pridá.

Suroviny

Postup

  1. Najskôr pripravíme nálev na šalát. Provensalské korenie (alebo ak nemáme, tak bylinky, ktoré som uviedla v surovinách) zmiešame s octom, vodou, olivovým olejom, mletým čiernym korením a posolíme podľa chuti. Dobre premiešame a necháme postáť aspoň hodinku.
  2. Potom na tanier poukladáme listy šalátu. Ja som ho natrhala až s tým deti nezápasia. Ďalej poukladáme paradajky, natvrdo uvarené vajíčka, kúsky tuniaka a čierna olivy. Šalát zalejeme pripraveným nálevom. Podávame s bagetkou.
  3. TIP: Vynikajúci je aj so slanými očkami v oleji.