Tuniakový šalát
Výborný sýty šalát
Autor receptu: marianne
Našla som ho pod názvom Šalát NICE, ale neviem, či je to skutočne originál... Je výborný a
veľmi sýty, tak som ho tak aj pomenovala. Ideme do leta, možno sa niekomu pridá.
Postup
- Najskôr pripravíme nálev na šalát. Provensalské korenie (alebo ak nemáme, tak bylinky, ktoré som uviedla v surovinách) zmiešame s octom, vodou, olivovým olejom, mletým čiernym korením a posolíme podľa chuti. Dobre premiešame a necháme postáť aspoň hodinku.
- Potom na tanier poukladáme listy šalátu. Ja som ho natrhala až s tým deti nezápasia. Ďalej poukladáme paradajky, natvrdo uvarené vajíčka, kúsky tuniaka a čierna olivy. Šalát zalejeme pripraveným nálevom. Podávame s bagetkou.
- TIP: Vynikajúci je aj so slanými očkami v oleji.