Výborný jablkový zákusok fotorecept

sonulienka - fotkasonulienka, Banská Bystrica, 24. novembra 2016

Stále skúšam niečo nové a nebolo inak tomu ani dnes, keď som vyskúšala ďalší výborný a hlavne rýchly jablkový zákusok.

10 minút
príprava
40-45 minút
na 175 °C

Suroviny

100 g
1 ks
1 ks
125 g
125 g
1/2 sáčku
3 ks
4 ks
4 PL
2 PL
2 PL
1 PL (na potretie jabĺk pred pečením)

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Pripravíme si suroviny.

    Výborný jablkový zákusok (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Cesto si urobíme nasledovne - cukor dobre vyšľaháme so zmäknutým maslom do peny, po jednom pridávame vajcia. Dobre vyšľaháme. Na koniec pridáme mlieko a múku ktorú sme si rozmiešali s práškom do pečiva a na nižších otáčkach dobre spracujeme. Cesto vylejeme do pripravenej formy, ktorú sme si dobre potreli a vysypali múkou. Teraz prídu na rad jablká: očistíme si ich vyberieme jadierka a po prekrajujeme na osem častí. Každú časť po šírke na husto po prekrajujeme a ukladáme na vyliate cesto do formy.

    Výborný jablkový zákusok (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Jablká potrieme rozpusteným maslom.

    Výborný jablkový zákusok (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    A dáme piecť do rúry - ja mám teplovzdušnú piekla som na 175 stupňov asi 40 - 45 minút. Treba si vyskúšať špajdľou v strede či je cesto už upečené. Koláčik upečený.

    Výborný jablkový zákusok (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Pokiaľ sa nám koláčik piekol, dáme si do menšej rajničky 2 polievkové lyžice marhuľového lekváru a 2 polievkové lyžice vody a asi tak 3 minútky povaríme. Keď koláčik vyberieme z rúry, hneď ho potrieme týmto rozmiešaným lekvárom.

    Výborný jablkový zákusok (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Necháme vychladnúť, ak chceme posypeme práškovým cukrom. Ja som posypala trochu vanilkovým a škoricovým cukrom.

    Výborný jablkový zákusok (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    No a kávička a koštujeme - odporúčam je fakt výborný. Ja som si ho trochu upravila s tým škoricovým cukrom aj do cesta aj na posypsnie. V recepte bolo 125 g práškového cukru ale ja som dala len 100 g a pridala škoricový cukor. Tak ak chcete, vyskúšajte, odporúčam.

    Výborný jablkový zákusok (fotorecept) - obrázok 7

Diskusia k receptu

29 komentárov k receptu
Ano,toto je uzasny kolacik. Robievam skoro rovnaky, len namiesto jablk davam na osminky hrusky...a tiez na konci potriem marhulovym prelivom.
Jablkových nie je nikdy dosť! Aj teraz mám ešte opadané jablká a potrebujem ich rýchle schosnovať a tento receptík sa mi páči pre svoju rýchlosť a suroviny. Ukladám do KK a vďaka za pekný popis a foto. Dávam 5 hviezdičiek.
Vyskúšaný...taký jednoduchý a pritom dobry...robila som pol na pol so špaldovej celozrnnej múky a super,urcite budem robiť častejšie a skusim aj s iným ovocím...dakujem za recept
@Ibisek (18.9.2017 22:11)
Ano, marhula je meruňka. Když je nejhůř:  www.slovnicek.cz
Ne vždy má pravdu, ale základní slova mu jdou. Někdy si pro jistotu najdu ve více slovních on-line a srovnávám. Pokud je co srovnávat. Některá slova prostě neznají.

Pridaj komentár k receptu: