Výborný jablkový zákusok (fotorecept)

Autor receptu: sonulienka

Stále skúšam niečo nové a nebolo inak tomu ani dnes, keď som vyskúšala ďalší výborný a hlavne rýchly jablkový zákusok.

10 minút
príprava
40-45 minút
na 175 °C

Suroviny

Postup

  1. Pripravíme si suroviny.
  2. Cesto si urobíme nasledovne - cukor dobre vyšľaháme so zmäknutým maslom do peny, po jednom pridávame vajcia. Dobre vyšľaháme. Na koniec pridáme mlieko a múku ktorú sme si rozmiešali s práškom do pečiva a na nižších otáčkach dobre spracujeme. Cesto vylejeme do pripravenej formy, ktorú sme si dobre potreli a vysypali múkou. Teraz prídu na rad jablká: očistíme si ich vyberieme jadierka a po prekrajujeme na osem častí. Každú časť po šírke na husto po prekrajujeme a ukladáme na vyliate cesto do formy.
  3. Jablká potrieme rozpusteným maslom.
  4. A dáme piecť do rúry - ja mám teplovzdušnú piekla som na 175 stupňov asi 40 - 45 minút. Treba si vyskúšať špajdľou v strede či je cesto už upečené. Koláčik upečený.
  5. Pokiaľ sa nám koláčik piekol, dáme si do menšej rajničky 2 polievkové lyžice marhuľového lekváru a 2 polievkové lyžice vody a asi tak 3 minútky povaríme. Keď koláčik vyberieme z rúry, hneď ho potrieme týmto rozmiešaným lekvárom.
  6. Necháme vychladnúť, ak chceme posypeme práškovým cukrom. Ja som posypala trochu vanilkovým a škoricovým cukrom.
  7. No a kávička a koštujeme - odporúčam je fakt výborný. Ja som si ho trochu upravila s tým škoricovým cukrom aj do cesta aj na posypsnie. V recepte bolo 125 g práškového cukru ale ja som dala len 100 g a pridala škoricový cukor. Tak ak chcete, vyskúšajte, odporúčam.