Pečené morčacie mäso

Výborné morčacie mäso z jedného pekáča

Autor receptu: siuuu

Aj tento recept patrí už niekoľko rokov do mojich TOP 10 receptov. Pred pár rokmi som na tento recept natrafila už ani neviem kde a odvtedy ho robievam.* Okrem chute je úžasný aj v tom, že celé jedlo sa urobí v podstate samé a v jednom pekáči. Podobný recept som tu už našla (https://varecha.pravda.sk/recepty/pomaly-pecene-morcacie-stehno-po-zidovsky- fot/42194-recept.html), ale je tam zopár odlišností, tak pridávam aj ten z mojej zbierky receptov.

2-3
porcie
10 minút
príprava
90-100 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Morčacie stehná umyjeme, osušíme a okolo kosti narežeme, osolíme a okoreníme. Do pekáča dáme olej, položíme mäso, okolo rozložíme očistené a pokrájané jablko, cibuľu, cesnak, zázvor, slaninu (časť dáme aj na mäso) a obložíme bylinkami. Podlejeme vínom.
  2. Prikryjeme a vložíme do rúry zohriatej na 180 °C. Za občasného nakuknutia pečieme 80 minút. Ak sa tekutina odparila, podlejeme troškou vody. Po 80 minútach pridáme očistené a na štvrtiny či osminky pokrájané zemiaky, prikryjeme a pečieme ešte 15-20 minút, pokiaľ nie sú zemiaky mäkké. Chuťovo je to skvelé jedlo.