Výborné kávovo-karamelové kocky fotorecept

izabella929 - fotkaizabella929, 11. augusta 2013

Pre mojich milých som k oslave mojich narodenín pripravila tieto výborné kávovo- karamelové kocky..už som ich piekla viac krát, ale stále nebol čas na fotenie..a Zobraziť celý popisPre mojich milých som k oslave mojich narodenín pripravila tieto výborné kávovo- karamelové kocky..už som ich piekla viac krát, ale stále nebol čas na fotenie..a preto, že všetkým veľmi chutili, podelím sa s receptom aj s vami...

20
porcií
60 minút
príprava
20 minút
na 180 °C

Suroviny

Cesto:
4 ks
200 g
1 dl
1 dl
150 g
1/2 bal.
1 PL plná
Krém:
2 bal.
500 ml
150 g
200 g
Na vrch:
300 ml.
2 ks
1 PL
 na vrch smotany
2 ČL
3 ČL
2 ČL
1 dl
1 PL




Postup

  1. 1

    Práškový cukor a 4 celé vajcia som dala do šľahacej nádoby a ručným mixérom som poriadne vyšľaha do peny..

    Výborné kávovo-karamelové kocky (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    do vyšľahanej hmoty som pridala, 1 dl. mlieka a 1 dl. oleja a pomiešala..

    Výborné kávovo-karamelové kocky (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    potom som zmiešala hladkú múku s práškom do pečiva a pomalým vmiešavaním pridala so cesta..

    Výborné kávovo-karamelové kocky (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    napokon som pridala jednu vrchovatú lyžicu instnantnej kávy.../použiť môžete podľa chut/ ja som použila s karamelovou chuťou..

    Výborné kávovo-karamelové kocky (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    všetko som opartne vmiešavala...plech o veľkosti 22x33 cm. som vymazala maslom, vysypala múkou a vyliala som cesto..trúbu som si nechala vyhriať na 180 st.

    Výborné kávovo-karamelové kocky (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    koláč sa piekol 20 min. upečený som dala na mriežku a nechala dobre vychladiť..

    Výborné kávovo-karamelové kocky (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Kým sa koláč chladil, pripravila som si plnku...z karamelového pudingu som si odložila bokom za 2 kávové lyžičky, budem potrebovať na zdobiacu polevu...zbytok pudingu som zmiešala s mliekom a uvarila na hustú kašu, ktorú som nechala vychladiť..

    Výborné kávovo-karamelové kocky (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    pokiaľ sa puding chladil, vymiešala som som si maslo s cukrom do peny..potom som vychladnutý puding zmiešala s cukrovou hmotou a dala do chladničky vychladiť..

    Výborné kávovo-karamelové kocky (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    vychladnutý korpus som preložila na podnos a potrela krémom..

    Výborné kávovo-karamelové kocky (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    300ml domácej smotany , 1 lyžicu cukru a 2 stužovače som vyšľahala s mixérom na tvrdú hmotu a natrela na plnku..a dala som všetko do chladničky na 2 hod. stuhnúť...

    Výborné kávovo-karamelové kocky (fotorecept) - obrázok 10
  11. 11

    po 2 hod. tuhnutia, som si pripravila zdobiacu hmotu...2 kl. pudingového prášku,3kl.cukru,2 kl,. olej, 1 dl vody som dala variť na sporák...varí sa to iba chvíľočku.../pozor, ak to veľmi stuhne , už sa liať nedá/ tiež som o 2 sekundy mala skôr zobrať zo sporáka...lyžicou som liala na spotanový povrch šachovnicu..alebo aké chcete alebo vidličkou urobiť vzorky...ja som do štvorčekov dala opražené drvené orechy.. toto je koláč v reze..

    Výborné kávovo-karamelové kocky (fotorecept) - obrázok 11
  12. 12

    zostáva mi iba popriať vám dobrú chuť k tomuto skvelému zákusku...

    Výborné kávovo-karamelové kocky (fotorecept) - obrázok 12

Diskusia k receptu

margaretka28
krásny zákusok, dcéra je levica ako Ty a tiež lúbi karamelové zákusky, narodeniny má o týždeň, hádam ho aj upečiem :-) A všetko naj k narodeninám Ti želám !!!
luss44
no parádny koláčik si upiekla, kávové máme radi, preto si ho ukladám. prajem všetko najlepšie k sviatku :)
afataga
ja ti hlavne prajem vsetko najlepsie k narodeninam, vela zdravia a aby si nikdy nemala dovod na smutok :-)
danda3
Izka, zákusok nemá chybu, vlastne má, že nie je na mojom stole, vyzerá veľmi luxusne.♥
elysa
famózny už na pohľad :)) málo cesta a veľa krému, také u sú u nás obľúbené... kávové cesto, karamelový krém a šľahačka.... putuje do KK... a Tebe všetko dobré @izabella929 prajem a nech Ti to stále chutne varí a pečie...
medovnicek
Izabelka v prvom rade ti chcem k tvojmu sviatku popriať všetko najlepšie hlavne veľa zdravia, zákusok sa mi veľmi páči mám veľmi rada kávové veci:)
izabella929
Všetky moje milé priateľky, ďakujem vám za pridané komentáre a teší ma, že sa vám tento skvelý zákusok páči.-) Zároveň vám srdečne ďakujem za gratulácie k narodeninám, ktoré ma veľmi potešili.-)
monda
máš ho naozaj pekný vysoký, pekne nafotené :-)
3sandra3
Izabelka, všetko naj, naj k Tvojmu sviatku.... perfektný koláčik
manya
k narodeninám prajem všetko dobré, nech studnica tvojich inšpirácií nevysychá a dala si mi dobrú inšpiráciu na moje meniny, kolegyne čakajú len to najlepšie a týmto receptom ich nesklamem.
kika1212
@izabelka , k Tvojmu sviatku prajem veľa zdravia, lásky, spokojnosti a pohody a veľa takých skvelých koláčikov, ako si pripravila pre svojich gratulantov:)
izabella929
@ancicka..od teba je to príjemná pochvala.-)@matamata2..pote šila si ma.-)@manya..ve ľmi pekne ďakujem za gratuláciu...) ak tento zákusok upečieš, budú kolegyne úplne na 100% spokojné...ja ho volám zákusok ,,maslo,, lebo lyžička ide ako do masla, od vrchu až dole..veľmi chutný...nie je moc sladký, je taký akurát...teším sa na ozvenu z osláv menín.-) @kika1212.. ďakujem veľmi pekne za gratuláciu a teší ma, že sa ti zákusok páči.-)verte mi, že je úplne famózny a všetkým mojim hosťom sa veľmi páčil.-) vďaka za milé komentáre...ste velmi milé...)
archaa
Tvoje zákusky sú skvelé, skoro všetky mám v KK. aj za tento ***** :)
sracz
....... pri pohľade na fotodokumentáciu a pri čítaní jednotlivých "tanečných" krokov na prípravu tejto Tvojej ďalšej super dobroty, milá @izabella929 pradiem ako maškrtný kocúr a slintám ako pes akademika I. P. Pavlova -:))) !!! ....... nič sa nedá robiť, iba "ochkať, jojkať a híkať", no predovšetkým, s veľkým sebazaprením, odolať pokušeniu "trieliť do kuchyne a "skopírovať" do reality toto lákavé pokušenie! Blahoželám, na všetky strany a ku všetkému, prajem Ti, Izka hugacskám, šťastie, zdravie, lásku, v "dupľovanej" dávke, ako si želáš Ty sama!!!
anina6
koláčik ukladám a všetko najlepšie k narodeninám prajem.
zdezda
Veľmi sa mi páči tvoj excelentný zákusok, určite ho vyskúšam, i keď domácu smotanu nemám :-), snáď bude chutiť aj s tou z obchodu
aroooo
krásny zákusok, k sviatku dodatočne blahoželám
izabella929
@archaa..pote šila si ma...)@havino...som rada, že sa ti páči.-)@janger..ve ľmi pekne ďakujem za gratuláciu.-)sracz..viem, že máš rád sladké a teda si ľabužník v gastronómii...teší ma, že sa ti môj zákusok páči, veď aj má prečo, je úplne fantastický.-)za Tvoju gratuláciu k narodeninám úprimne ďakujem.-)@anina6... ďakujem pekne za uznanie, ako aj za gratuláciu k narodeninám.-)))@zdezda..netr áp sa, zvládne to aj šľahačka z obchodu, daj k nej stužovače, aby dobre držala a bude úplne skvelý zákusok...ešte chcem dodať pre všetkých, že zákusok pôsobí honosne, no je je ani moc pracný, ani drahý, ale nie je ani veľmi skladký...@aroooo..moja milá ďakujem pekne za gratuláciu a teší ma, že sa ti zákusok páči.-))) Všetkým vám,ktorí ste nakukli do môjho albumu a potešili ste ma komentárom k zákusku aj gratuláciou k narodeninám veľmi pekne ďakujem za všetko.-)
staja
Excelentnej cukrárke a kuchárke prajem aj ja všetko najlepšie k narodeninám.
manya
zákusok som upiekla, len na tú zdobiacu hmotu som sa neodhodlala, dala som čokoládové hoblinky, naozaj je výborný.
cicamaci
@izabella929 na vianoce som piekla tento koláčik krstnej mame lebo má veľmi rada karamelové. je famózny. Každému veľmi chutil. Ďakujem pekne za recept.
izabella929
@cicamaci...ve ľmi pekne ďakujem za vyskúšanie môjho receptu.-) som nesmierne šťastná, že vám chutil...toto je pre mňa nádherná správa, lebo aj my sme si na ňom pochutnali...))) prejem veľa úspechov v novom roku a nech vám chutia i ďalšie moje zákusky.-))
salinka
@izabelka , tento tvoj fantastický zákusok som chcela pripraviť na tieto sviatky, ale bohužiaľ som mala oči väčšie ako moji stravníci žalúdok. Už nikto nič nevládze, ale určite ho niekedy spravím.
Prajem tebe, aj tvojej rodinke všetko naj..najlepšie v roku 2014:-)
izabella929
@salinka....saline čka moja, však príde čas, keď ho iste upečieš.-)veru, ani nám už nič nechutí jesť...)ďakujem pekne za prianie a tiež prejem vám všetkým aj vašim rodinkám veľa, veľa šťastíčka v novom roku.-))