Výborné kávovo-karamelové kocky (fotorecept)

Autor receptu: izabella929

Pre mojich milých som k oslave mojich narodenín pripravila tieto výborné kávovo- karamelové kocky..už som ich piekla viac krát, ale stále nebol čas na fotenie..a preto, že všetkým veľmi chutili, podelím sa s receptom aj s vami...

20
porcií
60 minút
príprava
20 minút
na 180 °C

Postup

  1. Práškový cukor a 4 celé vajcia som dala do šľahacej nádoby a ručným mixérom som poriadne vyšľaha do peny..
  2. do vyšľahanej hmoty som pridala, 1 dl. mlieka a 1 dl. oleja a pomiešala..
  3. potom som zmiešala hladkú múku s práškom do pečiva a pomalým vmiešavaním pridala so cesta..
  4. napokon som pridala jednu vrchovatú lyžicu instnantnej kávy.../použiť môžete podľa chut/ ja som použila s karamelovou chuťou..
  5. všetko som opartne vmiešavala...plech o veľkosti 22x33 cm. som vymazala maslom, vysypala múkou a vyliala som cesto..trúbu som si nechala vyhriať na 180 st.
  6. koláč sa piekol 20 min. upečený som dala na mriežku a nechala dobre vychladiť..
  7. Kým sa koláč chladil, pripravila som si plnku...z karamelového pudingu som si odložila bokom za 2 kávové lyžičky, budem potrebovať na zdobiacu polevu...zbytok pudingu som zmiešala s mliekom a uvarila na hustú kašu, ktorú som nechala vychladiť..
  8. pokiaľ sa puding chladil, vymiešala som som si maslo s cukrom do peny..potom som vychladnutý puding zmiešala s cukrovou hmotou a dala do chladničky vychladiť..
  9. vychladnutý korpus som preložila na podnos a potrela krémom..
  10. 300ml domácej smotany , 1 lyžicu cukru a 2 stužovače som vyšľahala s mixérom na tvrdú hmotu a natrela na plnku..a dala som všetko do chladničky na 2 hod. stuhnúť...
  11. po 2 hod. tuhnutia, som si pripravila zdobiacu hmotu...2 kl. pudingového prášku,3kl.cukru,2 kl,. olej, 1 dl vody som dala variť na sporák...varí sa to iba chvíľočku.../pozor, ak to veľmi stuhne , už sa liať nedá/ tiež som o 2 sekundy mala skôr zobrať zo sporáka...lyžicou som liala na spotanový povrch šachovnicu..alebo aké chcete alebo vidličkou urobiť vzorky...ja som do štvorčekov dala opražené drvené orechy.. toto je koláč v reze..
  12. zostáva mi iba popriať vám dobrú chuť k tomuto skvelému zákusku...